ŠOJGU NAJAVIO 1.500.000 VOJNIKA: Formiraju se vojni okruzi, moguć sastanak sa šefom CIA

Autor:

Svet

17.01.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane je rekao da će u Rusiji biti formirana dva nova vojna okruga kako bi se osigurala bezbednost zemlje.

ŠOJGU NAJAVIO 1.500.000 VOJNIKA: Formiraju se vojni okruzi, moguć sastanak sa šefom CIA

Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu održao je danas sastanak sa ruskim vojnim vrhom, na kojem je najavio povećanje broja aktivnih pripadnika ruskih oružanih snaga na 1,5 miliona.

Na sastanku kojem su prisustvovali zamenici ministra Šojgua, glavnokomandujući oficiri oružanih snaga i drugi visoki vojni zvaničnici, predočeno je da će povećanje brojnog stanja ruskih oružanih snaga biti sinhronizovano sa isporukama naoružanja i razvojem infrastrukture, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u MO Rusije, prenosi TAS S.

Šojgu je posebno istakao da bi sve nove mere trebalo da se primenjuju objedinjeno, u okviru sveobuhvatnog plana jačanja oružanih snaga Ruske Federacije.

Ministar odbrane je rekao da će u Rusiji biti formirana dva nova vojna okruga kako bi se osigurala bezbednost zemlje.

"Predsednik Rusije Vladimir Putin odlučio je da se u cilju povećanja stepena vojne bezbednosti, zaštite novih regiona i kritičnih objekata Ruske Federacije, formiraju dve nove strateške teritorijalne formacije oružanih snaga - Moskovski i Lenjingradski vojni okruzi", rekao je Šojgu.

U međuvremenu, direktor ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je danas da je moguć novi sastanak sa šefom CIA Vilijamom Bernsom.

Upitan da li bi mogao da se održi jedan takav sastanak, Nariškin je odgovorio: "To je moguće. Termin mogućeg novog sastanka može biti određen dogovorom dve strane".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading