SRPSKI DRŽAVLJANIN, ČLAN ''PINK PANTERA'' OSUĐEN U GRČKOJ: Ojadili juvelirnice na grčkim ostrvima za 3,5 miliona evra!

Autor:

Hronika

17.01.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Petković dobio sedam godina zatvora, kazna mu smanjena za dve godine jer se pokajao i priznao pljačke.

SRPSKI DRŽAVLJANIN, ČLAN ''PINK PANTERA'' OSUĐEN U GRČKOJ: Ojadili juvelirnice na grčkim ostrvima za 3,5 miliona evra!

Foto: printscreen/youtube.com

Srpskom državljaninu Dejanu Petkoviću, za kog grčki mediji pišu da je član međunarodne banke pljačkaša Pink Panter, Apelacioni sud u Dodekanezu smanjio je kaznu za dve godine zatvora i pravosnažno ga osudio na sedam godina zatvora zbog pljačke nakita i luksuznih satova, čija je vrednost veća od 3,5 miliona evra.

Kazna mu je, kako se navodi, smanjena za dve godine jer je priznao dela, ali i zbog toga što ranije nije osuđivan.

Tokom suđenja, svedočio je i bračni par, vlasnici jedne od juvelirnica u čijoj je pljački učestvovao srpski državljanin i iz koje je odnet nakit vredan 1,5 miliona evra. Naveli su da im je osim finanskijske štete, pljačka izazvala i zdravstvene probleme.

- Ispričali su da je nekoliko muškaraca posećivalo zlataru i da su se lažno predstavljali kao mušterije, kao i da su kasnije shvatili da su dva dana pre pljačke, kredama obeležili mesto na roletnama na kojima su potom i provalili da bi u nju ušli - prenose grčki mediji.

Vlasnica zlatare, navodno je prepoznala sve učesnike, a saradnici osuđenog Petkovića, takođe naši državljani, ranije su osuđeni na kazne od od pet do 14 godina. Kao vođa grupe je još 2012. osuđen Predrag Vasić i to na 14 godina zatvora.

- Grupa je formirana još 2007. Pljačke su vršili uglavnom na ostrvima, Rodosu, Kosu i Santoriniju. Vasić je prvi uhapšen 2009. na aerodrdomu, kada je pokušao da se ukrca na let za Beograd, a kasnije su hapšeni i ostali - podsetili su mediji.

Tri pljačke zbog kojih je Petković osuđen, kako navode, dogodile su se 2007. na grčkim ostrvima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading