VELIKI PREOKRET: "Večiti rivali" saznali KLJUČNE vesti pred nastavak Evrolige!

Autor:

Sport

13.01.2023

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deluje da evropsku košarku čeka veliki preokret.

VELIKI PREOKRET: "Večiti rivali" saznali KLJUČNE vesti pred nastavak Evrolige!

Foto: Starsport

Velike promene čekaju najbolje evropsko košarkaško takmičenje. Čelnici Evrolige čekaju da istekne desetogodišnja licenca koju poseduje 11 ekipa, što je 2025. godine, a onda nas čeka prava revolucija u Evropi.

Naime, umesto 18 ekipa, koliko trenutno nastupa u Evroligi, čelnici ovog takmičenja najavljuju proširenje na 24 tima, koji bi zatim bili razvrstani u dve grupe po 12 klubova. Ipak, to ne bi uslovilo povećanje broja utakmica.

On bi, prema prvim navodima, ostao isti, odnosno svaki klub bi odigrao 34 meča. Svaki tim bi odigrao po dva meča sa ekipama iz svoje grupe, dok bi po jedan susret bio odigran sa rivalima iz druge.

Foto: Starsport

Nemanja Nedović je trojkom rešio prvi evroligaški derbi

Na taj način, otvorio bi se prostor da se elitnom tkamičenju priključe ekipe iz nekoliko gradova koji su već dugo na listi želja Evrolige. Tu se pre svega misli na London, ali i Rim i Pariz u Evropi, a tu je sada i Dubai, koji je izrazio želju da u narednom periodu ima svog predstavnika u evropskoj košarkaškoj ligi.

Ipak, videćemo da li će ova ideja biti realizovana i da li je rok od malo više od dve godine dovoljan da se ovakav plan sprovede u delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading