POLUSEZONA U EVROLIGI: Ovako izgleda tabela! Večiti se grčevito bore za Top 8, a evo šta ih čeka u nastavku takmičenja

Autor:

Sport

07.01.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeće nedelje će srpski timovi već biti na velikim izazovima.

POLUSEZONA U EVROLIGI: Ovako izgleda tabela! Večiti se grčevito bore za Top 8, a evo šta ih čeka u nastavku takmičenja

Foto: Starsport

Košarkaški "večiti derbi"

Utakmicama igranim u petak kompletirano je 17. kolo Evrolige, odnosno ceo prvi krug takmičenja, pošto su sve ekipe po jednom do sada ukrstile koplja.

Podsetimo, Srbija ove sezone u eliti ima dva predstavnika, a na polovini regularnog dela oba večita rivala imaju realne šanse da se plasiraju u Top 8.

Crvena zvezda stoji za nijansu bolje na tabeli, pošto se nalazi u grupi ekipa koje sa skorom 9-8 zauzimaju od sedme do desete pozicije na tabeli.

Sa druge strane, Partizan ima negativan učinak, ali osam pobeda i devet poraza ga stavljaju samo na korak od najvećeg rivala i ostalih ekipa koje drže ključeve poslednjih mesta u plej-ofu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Kada sezona u Evroligi ovoliko odmakne, retko kada se desi da se baš nijedna ekipa ne izdvoji na vrhu tabele, a neizvesnost ovogodišnjeg izdanja elitnog takmičenja ilustruje činjenica da čak pet timova deli najbolji skor.

U pitanju su Olimpijakos, Real Madrid, Baskonija, Barselona i Monako, koji su ostvarili po 11 trijumfa i šest neuspeha.

Na drugom kraju tabele, fenjer drži Alba sa skorom 5-12, ali niko ni ne pomišlja da u ovako ujednačnoj evroligaškoj sezoni otpiše Nemce iz borbe za plasman u četvrtfinale.

Evroliga se nastavlja sledeće sedmice, kada je na programu novo duplo kolo. Što se tiče srpskih timova, klub sa Malog Kalemegdana će dočekati Real i Monako, dok će ekipa iz Humske ići na noge Makabiju i ugostiti Baskoniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading