EMOTIVAN GOVOR SAŠE OBRADOVIĆA: Trener Monaka DIRLJIVIM rečima RAZGALIO navijače Crvene zvezde!

Autor:

Sport

12.01.2023

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo emotivno veče za bivšeg košarkaša i trenera Crvene zvezde.

EMOTIVAN GOVOR SAŠE OBRADOVIĆA: Trener Monaka DIRLJIVIM rečima RAZGALIO navijače Crvene zvezde!

Foto: Starsport

Crvena zvezda je odigrala maestralan meč i u grotlu Pionira je savladala ekipu Monaka sa 92:68 u meču 19. kola Evrolige, čime je stigla do svoje desete pobede u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Vrlo emotivno je večeras bilo za Sašu Obradovića, kog su "delije" dočekale aplauzom, a on je na kraju odlučio da dođe do grba na sredini terena, klekne, a zatim ga i poljubi, na opšte oduševljenje svih u hali.

Posle meča, upravo se oglasio trener Monaka i dao svoje viđenje utakmice.

- Danas se videlo da nismo baš najdominantniji. Zvezda je pokazala da su prilično dominantniji noćas, možda ne što se tiče talenta, ali sa druge strane, rekao bih veliko srce, mnogo smo utakmica pobedili u poslednjoj četvrtini uz veliku borbu, jednostavno danas nismo bili na nivou. Sve što smo videli na utakmici protiv Olimpijakosa, večeras nismo videli, to je razlog poraza - rekao je trener Monaka.

 Nedović je danas dominirao u prvom poluvemenu, a Obradović je objasnio zašto ga nije čuvao na drugačiji način.

- U kojoj fazi igre? Kada izlazi iz blokova i šutira? On je jako brz, ne treba se zaletati na njega. Nama je on veći bio problem u probijanju kroz blokove, ali uz lošu koncentraciju i energiju, to bi nam teško išlo. Razmišljao sam i o zoni, ali danas nismo bili sposobni da tako igramo.

Dotakao se Obradović i svoj odlaska iz Crvene zvezde.

- To nije pitanje za mene. Sve je uvek bilo otvoreno, samo jedna stvar, niko nije čuo moju priču na kraju krajeva. Ali, pošto sam iz ovih krajeva, poznajem svako stepenik ovde, veliki trud je tamo negde uložen da bi ovaj tim doživeo to što jeste. Jeste, bilo je emotivno i teško, teško za koncentraciju i utakmicu, hvala na velikom dočeku i poštovanju. Drago mi je da sam se opet vratio u familiju - izjavila je legenda Crvene zvezde.

Foto: Starsport

Saša Obradović na emotivnom dočeku u Pioniru

 On je dodao i da mediji neće saznati šta se sve desilo iza zatvorenih vrata.

- Ne možete da čujete. Svi ovde u klubu, uključujuči i Igora znaju kakav sam čovek, ja ne mogu da budem drugačiji. Sve što se desilo se desilo unutra, ne mora to niko da zna.

 Dodao je i da je jako srećan što su ga lepo dočekali navijači oba velika rivala iz Beograda.

- Nema srećnijeg čoveka od mene. Je l ima lepše strane kada vam aplaudira 60% navijača Crvene zvezde i 40% navijača Partizana.

 Prokomentarisao je i sjajan nastup Crvene zvezde i ulogu Duška Ivanovića.

- Oni su vrlo popunjeni. Vidi se trenerski pečat, igraju sa glavom i repom, znaju šta hoće u svakom trenutku, Drago mi je za Petruševa jer prošle godine nije imao pravu priliku, sada je pokazao da je u top tri krila, krilna centra u Evropi. Nije me iznenadila Zvezdina igra, nismo se spremali toliko za Vildozu, on nas je dobro iznenadio. Realno je da je naam mnogo značila pobeda protiv Olimpijakosa, a sa ovim ćemo da živimo.

Foto: Starsport

Saša Obradović već dve sezone vodi Monako

Zvezda ima talentovan tim, ali i igrače zadatka.

- Nije samo u tome stvar. Zvezda je poptuno kompletirana talentovanim igračima i sa onim koji odrađuju prljav deo. Lazarević igra najbolju odbrani u Evropi na poziciji četiri. Žao mi je što nismo mogli da pariraamo, da probamo da učinimo ovaj meč zanimljivijim.

 Kratak komentar je dao i na činjenicu da će Monako verovatno igrati Evroligu i sledeće godine.

- Da mi prvo završimo ovu sezonu, pa ćemo za dalje da vidimo.

 Dodao je i da je utkamica sa Olimpijakosom od pre dva dana možda uticala na slab start meča.

Ja verujem da je dosta toga uzrokovano utakmicom od pre dva dana. Samim tim ta energija koja je tada potrošena je koštala danas na startu meča i odma smo im dali šansu. Zvezda je pogodila 75% iz reketa, to ne sme da nam se dešava. Dobićemo uskoro još dva igrača, Džordan (Lojd) je u treningu, drugačiji ćemo biti sa njim i uz to još jedan igrač u najavi, bićemo pojačani za nastavak sezone.

 Kaže i da uvek mora da se nađe način da se ekipa motiviše.

- Parola snađi se. Da li si ovde ili u inostranstvu, nađi način da izvučeš najbolje. Od kada sam došao prošle godine, mi i dalje imamo 80% pobeda, tako da sam zadovoljan. Motivacija će sigurno postojati u budućnosti, osim za francusku ligu, tu smo malo opušteniji - zaključio je Obradović.

Posle 19 odigranih mečeva, Crvena zvezda je stigla do desete pobede, dok je Monako upisao sedmi poraz, uz dvanaest ostvarenih pobeda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading