ZVEZDA PREGAZILA MONAKO: Crveno-beli u GROTLU Pionira SRUŠILI prvoplasirani tim Evrolige!

Autor:

Sport

12.01.2023

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda neverovatnom partijom srušila jednu od najboljih ekipa u Evropi.

ZVEZDA PREGAZILA MONAKO: Crveno-beli u GROTLU Pionira SRUŠILI prvoplasirani tim Evrolige!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Monaka sa 92:68 u meču 19. kola košarkaške Evrolige i tako stigli do svoje desete pobede u elitnom košarkaškom takmičenju.

Crveno-beli su odigrali najbolji meč u sezoni, ubacili su čak 15 trojki, uz 28 asistencija i na brutalan su način porazili ekipu koju sa klupe vodi Saša Obradović.

Domaćin je sjajno krenuo u prvoj četvrtini, kada su na krilima Nedovića i Mitrovića stigli do prve dvocifrene prednosti. Ona se samo uvećavala u drugoj deonici, Zvezda je sipala trojke sa svih strana, pa je na poluvremenu bilo ogromnih +18 za crveno-bele (54:36).

Foto: Starsport

Luka Vildoza je ubacio devet poena u velikom povratku

Gde su stali u prvom, domaći igrači su nastavili u drugom delu igre. Vildoza se vratio posle povrede i odlično je nosio igru Zvezde, nadovezali su se Mitrović, Petrušev i Dobrić, uz sjajne role Lazića, Lazarevića i Markovića, pa je prednost samo rasla.

Na kraju je na semaforu stajalo 92:68, pa je Zvezda stigla do desetog trijumfa u grotlu beogradske hale "Aleksandar Nikolić".

Najefikasniji je ponovo bio Filip Petrušev, koji je ubacio 20 poena uz šest skokova. Mitrović je dodao 15, uz takođe šest skokova, dok je Nedović imao 11. Dvocifren je bio i Dobrić sa deset poena, dok su Lazić i Vildoza ubacili devet.

Na drugoj strani, Majk Džejms je ubacio 26 poena, dok je sledeći po učinku bio Braun sa samo sedam poena.

U narednom kolu, Crvena zvezda će narednog petka gostovati u Kaunasu, ekipi Žalgirisa.

Crvena zvezda - Monako

92:68 (23:15, 31:21, 18:14, 20:18)

Tok meča:

KRAJ MEČA! Crvena zvezda je porazila Monako rezultatom 92:68!

Tok četvrte četvrtine:

8. minut - Zvezda nastavlja da rešeta trojkama, ubacili su ih čak 14, pogodio je i Marković. Zatim i sjajno dodavanje Markovića, Kuzmić pogađa dvojku.

6. minut - Igra se nešto opuštenije u Beogradu, Zvezda je pred velikom pobedom.

4. minut - Neverovatna asistencija Vildoze za Petruševa koja je zaludela ceo Pionir. Posle nje, magična asistencija i Mitrovića, ponovo Petrušev zakucava.

2. minut - Miran start poslednje deonice, Zvezda održava prednost. Deluje da će crveno-beli rutinski privesti meč kraju. Ipak, Blosongejm pogađa trojku, Monako na -18.

Tok treće četvrtine:

Kraj treće deonice! Crvena zvezda je odbila nalet Monaka i serijom 11:0 ponovo došla do ogromnih +19. Dobrić je pogodio trojku, za njim i Vildoza, koji je raspalio Pionir, a na to se nadovezao i Lazarević, pa Zvezda ima +22 na ulasku u zadnju četvrtinu.

8. minut -  Zvezda se muči u napadu, a Majk Džejms pogađa tešku trojku, samo je +11 za domaćina.

6. minut - Održavaju crveno-beli prednost. I dalje izabranici Duška Ivanovića igraju odličnu odbranu, a pametnom igrom u napadu i dalje imaju dvocifreno vođstvo. Makundu smanjuje posle skoka u napadu.

4. minut - Uatara je pogodio trojku, a zatim Petrušev jedno bacanje. Novi neverovatan koš Majka Džejmsa, ali Luka Mitrović vezuje pet poena i vraća Zvezdi +17 i čini se odbio napad Monaka.

2. minut - Tvrd početak drugog dela igre, koji više odgovara Zvezdi. Skoro dva minuta nismo videli nijedan poen, a onda je Motejunas pogodio i smanjio na -16. Lazić promašuje otvorenu trojku.

Tok druge četvrtine:

Kraj prvog poluvremena! Nestvarna igra Crvene zvezde, ubacili su domaći 54 poena, uz devet trojki, pa imaju +18 na poluvremenu. Nedović je ubacio 11 poena, Mitrović 10, pa Zvezda ide na odmor sa velikom prednošću.

8. minut - Kakvo poluvreme Zvezde do sada. Pogodio je Petrušev trojku, a za njim i Lazić iz kontre za erupciju u Pioniru. Crveno-beli imaju ogromnih +18.

6. minut - Pogađa Eli Okobo, Monako smanjuje na -10. Povredio se Donta Hol, koji je zadavao Zvezdi problem na skoku.

4. minut - Prvi tajm-aut i za Ivanovića, nakon trojke Majka Džejmsa, Zvezda ima +12. Nedović igra neverovatno, vezao je još dve trojke, crveno-beli imaju već sedam ubačenih šuteva za tri.

2. minut - Zvezda sjajno otvara i drugi deo igre. Pogodio je Dobrić trojku, a za njim i Marković, pa domači petom trojkom stižu do +12 protiv prvoplasirane ekipe u Evroligi.

 

 

Tok prve četvrtine:

Kraj prve četvrtine! Crvena zvezda vodi 23:15, na krilima sjajne odbrane i podrške navijača. Ipak, razlika je mogla biti i veća, pošto je Monako završio četvrtinu serijom 4:0

8. minut - Nedović pogađa trojku, a zatim i dvojku, pa Zvezda stiže do vođstva. U igru je ušao i Luka Vildoza i dobio ovacije sa tribina. Pogađa Mitrović posle skoka u napadu, a zatim i iz kontre, tajm-aut Obradovića. Zvezda na +7.

6. minut - Prvi TV tajm-aut. Lazić je pogodio trojku, ali je sa druge strane Petrušev napravio glupu tehničku, pa je Džejms stigao do devetog poena.

4. minut - Razigrao se Majk Džejms koji je pogodio pet vezanih poena, od čega jednu neverovatnu trojku. Sa druge strane novi koš Petruševa. Nova trojka Majka Džejmsa, Monako ponovo vodi.

2. minut - Tvrd početak u Beogradu. Crvena zvezda je prva stigla do poena preko Mitrovića i to je jedini koš za sada na utakmici.

Počeo je meč u Pioniru!

Emotivan doček za Sašu Obradovića. Navijači su ga dočekali apaluzom, a on je kleknuo i poljubio Zvezdin grb

Foto: Starsport

Saša Obradović kleči kod grba Crvene zvezde

 

 

UVOD

Sve je spremno za novi spektakl u Beogradu. Od 19 časova, u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", košarkaši Crvene zvezde dočekaće ekipu Monaka u okviru 19. kola najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Crveno-beli iz Beograda su u Valensiji stigli do ogromne pobede, međutim, nisu uspeli da naprave novo iznenađenje, pošto su u oslabljenom sastavu morali da pruže ruku protivnicima iz Reala, koji su u Pioniru slavili u utorak, iako je Zvezda imala prednost sredinom treće deonice.

Sada u Beograd stiže nova moćna ekipa, koju sa klupe predvodi Saša Obradović, koji poslednji put nije najsjajnije dočekan kada je gostovao Crvenoj zvezdi, pa ćemo videti kako će ga "delije" ovaj pot pozdraviti. Monako je u utorak upisao veliku pobedu, savladavši na svom terenu Olimpijakos, pa se "kneževi" trenutno nalaze na prvom mestu Evrolige.

Foto: Starsport

Nemanja Nedović i Filip Petrušev protiv Barselone

Jasno je da najveća pretnja dolazi od Majka Džejmsa, pa će ključni zadatak igračima Duška Ivanovića biti da zaustave sjajnog Amerikanca. Uz njega, tu je i Eli Okobo, ali i Motejunas i Hol, koji bi Zvezdi mogli da naprave problem u reketu.

Sa druge strane, Nemanja Nedović će morati da bude na visini zadatka, kao i Petrušev, Dobrić, ali i svi ostali koji budu dobili šansu, kako bi Crvena zvezda imala šansu za trijumf nad sjajnim protivnikom.

Meč u Beogradu počinje u 19 časova, a sudiće ga Huan Karlos Garsija, Serđo Garsija, kao i Šefi Šemeš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading