LOŠE VESTI: Crvena zvezda ostala bez PLEJA do kraja sezone u ABA ligi!

Autor:

Sport

09.01.2023

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nećemo ga gledati više u crveno-belom dresu u ABA ligi.

LOŠE VESTI: Crvena zvezda ostala bez PLEJA do kraja sezone u ABA ligi!

Foto: Starsport

Nikola Topić ipak neće moći da ove sezone zaigra u dresu FMP-a, iako je pre nekoliko dana osvanula vest da je mladi košarkaš otišao u ekipu iz Železnika iz redova Crvene zvezde.

Mladi Topić je u FMP-u trebao da dobije više minuta, kako bi se što bolje razvijao, ali ABA liga nije dozvolila njegovu registraciju shodno pravilniku takmičenja.

- Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović doneo je odluku da odbaci i zaustavi zahtev za registraciju Nikole Topića kao igrača FMP Meridian, a na osnovu člana 13.10 Statuta ABA Lige - stoji u objašnjenju situacije.

Zatim se u daljem delu navodi razlog za ovakvu odluku.

- Prema članu 13.10 Statuta ABA Lige, ni jednom igraču ne može da bude dozvoljeno da u isto vreme igra za dva kluba, čak iako oni učestvuju u različitim takmičenjima.

Foto: Starsport

Nikola Topić u dresu Crvene zvezde

U zaključku piše da Topića više nećemo gledati u ABA ligi sve do kraja ove sezone.

- Igrač Nikola Topić neće moći da igra u ABA ligi do kraja sezone 2022/23 - stoji u saopštenju ABA Lige.

To znači da osim što ga nećemo gledati u dresu ekipe iz Železnika, čini se da Nikolu Topića nećemo moći da vidimo ni u Zvezdinom dresu do kraja nadmetanja na Jadranu.

Nikola Topić je rođen 2005. godine i jedan je od najvećih talenata u Evropi u svom godištu. Ove sezone je nastupao za Crvenu zvezdu u ABA ligi, a u proseku je beležio tri i po poena po meču. Najveću minutažu je dobio protiv MZT Skoplja, gde je za 20 minuta ubacio šest poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading