SADA I ZVANIČNO! Evroliga POD PRITISKOM: Unija igrača stala na stranu Zvezde i Kampaca!

Autor:

Sport

05.01.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika borba da Argentinac što pre obuče crveno-beli dres u elitnom takmičenju i dalje traje, pitanje je da li će čelnici elitnog takmičenja popustiti.

SADA I ZVANIČNO! Evroliga POD PRITISKOM: Unija igrača stala na stranu Zvezde i Kampaca!

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco

Vest jučerašnjeg dana u evropskoj košarci je svakako zabrana Crvenoj zvezdi da u Evroligi registruje nove igrače, zbog čega najviše ispašta Fakundo Kampaco koji je crveno-beli dres zadužio pre više od dve nedelje, ali može da ga nosi samo u AdmiralBet ABA ligi.

Klub sa Malog Kalemegdana je tim povodom izdao i zvanično saopštenje, a sada su na stranu Zvezde stali i evroligaški igrači.

Republika

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco

 

Pošto je Unija igrača Evrolige (ELPA) imala uvid u dokumenta, dugovanja i transfere i nakon što su upoznati sa celom pričom oko kazne Crvene zvezde, izrazili su podršku Kampacu uz nadu da će ga uskoro videti na terenu!

- I dok ELPA podržava sistem naplate prilikom prekoračenja roka plaćanja, ključno je da tela Evrolige donose odluke u razumno kratkom vremenu. Ovo nije bio slučaj u ovoj situaciji, što je stvorili mnogo neželjenih stvari nesigurnosti, pogotovo za člana ELPA Fakunda Kampaca, koji je nedavno potpisao sa klubom. Uz to, dužina čitavog procesa je negativno uticaja na javno prihvatanje inače važnog sistema - navodi se u saopštenju.

 

 

Na kraju, sankcija od 25.000 evra i zabrana registrovanja novih igrača bez dileme ne utiče na klub toliko koliko na jednog igrača, koji ne može da se bavi svojom profesijom na najvišem nivou neko vreme a da za to nije kriv. Za ELPA ovo je moglo i moralo da bude izbegnuto.

Podsetimo, Crvena zvezda je objavila da su sva dugovanja izmirena, što je potvrdio i izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman, pa ostaje nejasno zbog čega su crveno-beli tako drastično kažnjeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading