NAKON DEMOLIRANJA ZADRA! Obradović progovorio o izostancima važnih igrača!

Autor:

Sport

02.01.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su rezultatom 114:77 ekipu Zadra na svom terenu u okviru 13. kola regularnog dela ABA lige.

NAKON DEMOLIRANJA ZADRA! Obradović progovorio o izostancima važnih igrača!

Foto: Starsport

Željko Obradović

Nakon meča u "Štark areni" prisutnim novinarima na konferenciji za medije obratio se trener crno-belih Željko Obradović:

- Da se zahvalim svim ljudima koji su došli, bila je lepa poseta i dobra atmosfera, igrali smo protiv dobre ekipe koja igra napadačku košarku u prvom poluvremenu smo primili 49 poena, jasno je bilo da svi ključevi leže u tome da se igraju agresivnije odbrane a da nastavimo u napadu kao i u prvom poluvremenu. Čestitke ekipi na dobroj utakmici i Zadru na svemu onome što su pokazali do sada, mislim da imaju dobar tim i igraju različitu košarku u odnosu na ostale timove - rekao je Željko, koji se potom osvrnuo i na izostanke.

- Anđušić je imao probleme i nije trenirao, sutra će ponovo početi, imao je probleme sa ulošcima i preporuka je bila da pauzira par dana. Trifunović se osetio loše pred utakmice, trebalo je da počne, imao je simptome da se oseća loše i poslali smo ga kući. Što se tiče Lesora, odluka je da se čovek odmori. Ostali su takođe igrali, imali smanjenu minutažu, ja sam tako nešto najavio posle utakmice sa Bajernom, videćemo u narednim utakmicama šta možemo da radimo u tom smislu. To zavisi i od igrača, ako budu igrali kao večeras, onda je to neuporedivo lakše - istakao je Obradović.

Republika

Foto: Starsport

KK Partizan

- Zadovoljan sam, ceo tim je igrao ozbiljno i svi igrači. Bilo je problema u odbrani i ofanzivnom skoku, ali to je posledica toga kako mi igramo i kako igra Zadar. Bili smo dobri, mislim da se vidi kod mladih igrača želja, ono što je važno jeste da shvate da je odbrana nešto čime moraju da se nameću. Imaju talenat u napadu, ali odbrambeno mora to da bude na drugom nivou ako misle da nastave da igraju i ako misle da dođu na određen nivo.

Na ovom meču je nešto zapaženiju ulogu imao i Aleksa Avramović, igrač koji se nedavno vratio posle povrede, a koji je konačno zaličio na starog sebe, oslobođeniji je u igri, što je istakao i sam Željko.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

- Slažem se, igrao je dobro, ovo je ozbiljna utakmica, sve ovo do sada sam ga koristio manje, ali to je sve stvar trenigna, vraća se osećaj za slobodu, za prostor, za loptu, za ono što mi hoćemo da bude taktika igre u napadu, to je nšto što mu je pomoglo, počeo je da uzima šuteve koje voli i koje ubacuju. Ja od njega očekujem još veću agresivnost na loptu i to je ono što treba Aleksa da nam da. Što se tiče napada, on zna, kao i svi ostali, svako od njih ima postavljeno i zna se tačno koje stvari treba da rade u napadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading