NEMA MU RAVNOG: Lesor prvi skakač i treći najkorisniji igrač Evrolige

Autor:

Sport

24.12.2022

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuz dominira elitnim takmičenjem.

NEMA MU RAVNOG: Lesor prvi skakač i treći najkorisniji igrač Evrolige

Foto: Starsport

Matijas Lesor

Košarkaši Partizana su u prethodna dva kola Evrolige ostvarili velike trijumfe, pošto su prvo na svom parketu porazili Efes, a onda su u Istanbulu bili bolji od Fenerbahčea.

Tim pobedama se "Parni valjak" vraito u igru za plasman u Top 8, a jedan od najzaslužnijih za takav rezultat je francuski centar Matijas Lesor.

Republika

Foto: Starsport

Matijas Lesor

Partizanova zver pod košem nije igrala fenomenalno samo protiv turskih velikana, već takav nivo igre održava od početka sezone. Zbog toga je posle 15. kola Evrolige ukupno treći najkorisniji igrač elitnog takmičenja, sa prosečnim indeksom korisnosti 21.

Ispred njega su samo Saša Vezenkov (25,3) i Vasilije Micić (21,5).

Osim toga, Lesor je trenutno i prvi skakač elitnog takmičenja sa 7,5 uhvaćenih lopti po meču, što je za 0,3 više od prvog pratioca Vezenkova.

Što se skokova u napadu tiče, Francuz je tu još ubedljiviji. Lesor se u toj kategoriji nalazi na vrhu liste sa četiri ofanzivna skoka po meču, dok mu u leđa gleda Valter Tavares sa tek 2,9.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading