PREOKRET PARTIZANA PROTIV EVROPSKOG PRVAKA: Efes PAO u dramatičnoj završnici - crno-beli prekinuli niz poraza u Evroligi!

Autor:

Sport

16.12.2022

19:30 >> 22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika pobeda "Parnog valjka"!

PREOKRET PARTIZANA PROTIV EVROPSKOG PRVAKA: Efes PAO u dramatičnoj završnici - crno-beli prekinuli niz poraza u Evroligi!

Foto: Starsport

Kevin Panter protiv Efesa

Partizan je nadigrao ekipu Efesa rezultatom 82:79 u 14. kolu Evrolige u grotlu "Štark arene".

 

 

Crno-beli su slavili posle pet vezanih poraza zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu, ali i završnici. "Parni valjak" je dao čak 54 poena u drugih 20 minuta, a ključnu trojku za "plus 4" u poslednjem minutu. Stajalo je tada na semaforu 78:74, što četa trenera Ergina Atamana nije uspela da nadoknadi.

Pobednički sastav predvodio je trio Panter/Naneli/Egzum sa po 18 poena, dok je prvi strelac utakmice bio Buboa sa 30 koševa. Žižiću je jedan skok falio za dabl-dabl učinak, pošto je ubacio 20 poena uz devet uhvaćenih lopti, a reprezentativac Srbije Vasilije Micić ubacio je 14 poena.

Partizan sada ima učinak od 5-0 u elitnom takmičenju, a u 15. rundi gostuje ekipi Fenerbahčea.

Tok utakmice iz arene mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Partizan - Efes 82:79 (14:10, 14:27, 25:17, 29:25)

Kraj meča - pobeda Partizana!

40. minut - Danston je iskoristio Papapetruov promašaj, Turci su prišli na minimalan zaostatak, a Obradović je zatražio minut odmora na nešto više od 35 sekundi pre kraja.

Naneli je postigao ključnu trojku preko ruke - 78:74! Efes je smanjio na 78:76, Naneli je pogodio slobodna bacanja, a Mbaj trojku - 80:79! Panter je isto bio siguran posle prekršaja, a turski tim nije imao vremena za izjednačenje!

 

 

39. minut - Žižić je krunisao lepu akciju Efesa (70:69), a onda je Egzum položio loptu u koš uz faul, dao je i dodatno slobodno bacanje za 73:69!

Oba tima su razmenila po koš, a onda je na 68 sekundi pre kraja fauliran Žižić, koji je bio polovičan - 75:62!

37. minut - "Parni valjak" je pojačao odbranu, Turci se muče da daju koš, a kapiten je domaćinu doneo "plus tri" - 70:67!

35. minut - Na pomolu drama - Partizan je ponovo prišao na jedan posed, a onda je Naneli pogodio sa distance za preokret - 68:67!

33. minut - Buboa je ponovo pogodio sa distance, Partizan nije iskoristio napad, pošto je izblokiran Panter, a Naneli promašio "flouter"...

31. minut - Žoc je uzeo minut odmora posle samo 19 sekundi igre u četvrtoj četvrtini, a razljutio ga je način na koji se Partizan branio - trojka Buboe za 57:53!

Efes sa 54:53 ulazi u poslednju deonicu!

 

 

30. minut - Novi poeni Lesora (50:52), pa izgubljena lopta Efesa, a onda je Egzum fauliran pri šutu za tri!

Buboa je ponovo bio precizan u poslednjim momentima, Francuz je vratio prednost turskom velikanu.

29. minut - "Štark arena" je proključala - Partizan je na svega pet poena minusa! Panter je proradio, Micić je promašio trojku, a Lesor je kontru rešio "kucanjem" - 44:49!

Trojku Micića "poništio" je Lesor poenima uz dodatno slobodno bacanje - 48:52!

27. minut - Izašla je lopta iz koša Panteru posle pokušaja van linije 6,75, domaćin se odbranio, a kapiten crno-belih je uspeo da poentira u narednom napadu - 40:46!

25. minut - Turci su trojkom Klajburna steklu deset poena razlike (44:34), Naneli je potom poentirao sa poludistance (36:44), a Mbaje je izgubio loptu...

23. minut - Žižić je propustio šansu da Efesu donese dvocifrenu razliku, a onda je Lesor zajucao za 34:41!

21. minut - Ledej je smanjio na 37:30, a onda je Buboa nastavio svoju seriju iz prvog poluvremena (30:39).

Prvak Evrope ima prednost na poluvremenu!

 

 

Žižić je upisao 15 poena, Buboa ima 13, dok je Egzum najefikasniji kod Partizana sa sedam.

20. minut - Sjajan potez Micića u finišu prvog dela igre doneo je Efesu devet koševa viška - 28:37!

 

 

19. minut - Panter je poentirao dva puta zaredom, u međuvremenu je Micić sjajno uposlio Žižića, a onda je Naneli napravio prekršaj koji je razbesneo "Grobare". Žižić je polovično šutirao penale, a na semaforu je 24:31...

17. minut - Nastavlja se loša igra Partizana, prednjači Smailagić sa greškama, posle koša uz faul Žižića Efes ima rekordnih "plus 8" - 18:26.

15. minut - Buboa je dao već 13 poena, crno-beli deluju nemoćno u napadu, Turci imaju prednost - 18:21!

13. minut - Vratio se Micić, a Efes je napravio preokret trojkom Buboe (16:17), a Obradović je morao da zatraži tajm-aut.

11. minut - Partizan nije iskoristio prvi napad u drugom kvartalu, pogrešio je Lesor, ali to nije uspeo da kazni Brajant, teškim pokušajem preko Pantera.

Republika

Foto: Starsport

Transparent "Grobara" - Siniša, počivaj u miru

 

Na kraju prve deonice Partizan vodi rezultatom 14:10!

 

 

10. minut - Serija promašaja u finišu prvog kvartala, bez promene rezultata.

9. minut - Partizan je stao u napadu, Žižić je smanjio na 14:10.

Vasa Micić je doživeo povredu zbog koje je morao da napusti parket, uz ovacije navijača Partizana. Izgleda da je stradalo koleno na mestu gde je Srbin u maju stigao do titule šampiona Evrope.

 

 

7. minut - Francuz za sada jedini muči domaćina, pogodio je već dve trojke, ali Beograđani imaju šest poena viška - 14:8.

Republika

Foto: Starsport

 

5. minut - Smailagić i Buboa su postigli po trojku, krilni centar "Parnog valjka" je napustio trener zbog dve lične greške, a na semaforu je 9:5...

3. minut - Plajs je dao prvi koš za goste, a zatim su pogađali Naneli i Smailagić, crno-beli su dobro otvorili utakmicu i vode rezultatom 6:2!

1. minut - Efes je propustio prvi napad, a potom je Naneli uposlio Egzuma, koji je lako poentirao na obruču - 2:0!

Počinje meč u areni!

20:30 - Pre početka susreta održan je minut ćutanja u čast Siniše Mihajlovića, koji je u 54. godini života izgubio bitku sa leukemijom.

Republika

Foto: Starsport

 

Za crno-bele će posle duge pauze nastupiti bek Aleksa Avramović, uz ovacije "Grobara" u "Štark areni".

Evroliga je susret Partizana i dvostrukog uzastopnog evropskog šampiona označila kao "derbi kola", a crno-beli će pokušati da trijumfom prekinu negativan niz.

 

 

Naime, izabranici trenera Željka Obradovića poslednji put su se radovali u elitnom takmičenju pre gotovo mesec dana, protiv Makabija, a od tada su upisali sedam neuspeha na osam duela u svim takmičenjima.

Poslednji u nizu bio je poraz od Asvela u Francuskoj pre tri dana, takođe nakon neizvesne završnice, a videćemo kako će to izgledati sa klubom iz Istanbula.

Podsetimo, drugi srpski predstavnik u Evroligi, ekipa Crvene zvezde, poražena je sinoć od Milana u Pioniru, čime je prekinut niz od šest vezanih pobeda crveno-belih od dolaska novog trenera Duška Ivanovića.

"Parni valjak" će i večeras biti oslabljen neigranjem Koprivice, dok trener turskog tima Ergin Ataman neće moći da računa na Balbaja.

Meč je u senci tragične vesti koja je stigla iz Italije, radi se o smrti legendarnog Siniše Mihajlovića, a od Mihe se oprostio i KK Partizan objavom na društvenim mrežama.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading