SUKOBI, NEPOŠTOVANJE, "TIHI RAT": Žoc OČI U OČI sa VELIKIM RIVALOM!

Autor:

Sport

16.12.2022

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će ovo biti korak ka izlasku crno-belih iz krize?

SUKOBI, NEPOŠTOVANJE, "TIHI RAT": Žoc OČI U OČI sa VELIKIM RIVALOM!

Foto: Starsport

Željko Obradović

Košarkaši Partizana dočekaće Efes (petak, 20.30) u beogradskoj "Štark areni" u okviru 14. kola Evrolige.

Crno-beli se nalaze u rezultatskoj krizi, imaju tek jednu pobedu u poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima, pa se može reći da dvostruki uzastopni šampion Evrope dolazi u nezgodnom trenutku.

Biće ovo prvi zvaničan meč ovih rivala posle 11 godina i poslednja dva duela dobio je turski predstavnik. Pored jako zanimljivog okršaja košarkaša na terenu, biće interesantno videti i sudar dva trenera, Željka Obradovića i Ergina Atamana.

Republika

Foto: Starsport

Ergin Ataman i Željko Obradović

 

Obradović i Ataman veliki su rivali, a sada će se naći oči u oči posle nekoliko sukoba koji su pratili njihove karijere. 

Poslednji sukob desio se u januaru 2018. godine, kada su Efes i Fenerbahče igrali u Kupu Turske. Sve je počelo pošto je Ataman optužio igrače Fenera da nisu poštovali njegov tim, već da su u ubedljivoj pobedi jurili da to bude sa što većm razlikom.

Obradović je tada odgovorio da neće poštovati nikog ko ne pokaže poštovanje prema njemu, a sve je otišlo toliko daleko da Srbin na kraju pred početak narednog meča nije želeo da pruži ruku Atamanu, ni njegovim saradnicima.

Trener Efesa nekoliko dana kasnije je i prozvao Obradovića zbog čuvenog šamara kapitenu Melihu Mahmatogluu, koji izazvao pažnju u javnosti. 

- Samo dan posle šamara koji je Melih dobio od Obradovića, zvao me je njegov agent i rekao da on želi da napusti klub i da dođe u Efes. Međutim, trenutno nije situacija za to. Ukoliko jednog dana bude slobodan možda dođe kod nas. Više niko ne priča o Obradovićevom šamaru. Tačno je da je on najbolji u Evropi, ali da sam ja to učinio o tome bi se pričalo svakodnevno. Mislim da pravila moraju da budu ista za sve. Šamar nije nešto što bi trebalo da bude dozvoljeno – pričao je svojovremeno Ataman.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ergin Ataman

 

Poslednji u nizu sukoba desio se u poslednjem reprezentativnom prozoru kada Ergin Ataman nije želeo da pusti Vasilija Micića da igra za Srbiju. Selektor Turske i trener Efesa tada se "vadio" na Obradovića:

- Pitajte Šarasa zašto nije poslao Kalinića da igra za Srbiju, zašto Željko nije poslao Papapetrua u Grčku. Teška je situacija, Efes se bori u Evroligi, Micić je isto malo povređen. Takva je odluka donešena, kao što su Barselona i Partizan doneli svoje odluke - rekao je Ataman.

Obradović je na indirektan način odgovorio je svom kolegu.

- Samo mi je žao što ljudi izlaze sa neproverenim informacijama, kako sam ja zabranio Papapetruu da igra za grčku reprezentaciju što apsolutno nije tačno. On je imao zdravstvene probleme, ozbiljne probleme i iskoristio je ovu situaciju da poseti svog doktora - rekao je tada Obradović.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

Ataman nije omiljena ličnost ni među navijačima Zvezde koji mu nikada neće zaboraviti izjavu posle tragične smrti Marka Ivkovića Jagode kog su ubili huligani Galatasaraja.

- Oko 300 terorista (navijača Crvene zvezde) došlo je ovde bez ikakvih karata i napali su naš narod. Evroliga mora da suspenduje te ljude - govorio je tada Ergin Ataman koji je svojovremeno u Beograd dolazio i sa pancirom.

Sada je Ataman, navodno, rešio problem sa Obradovićem i o njemu govori ovako:

- Imam veliko poštovanje za njega kao čoveka, pomogao mi je mnogo. Takmičenje s njim u Turskoj nateralo me je da napredujem. Naravno, bilo je trenutaka kada nismo razgovarali, ili pružali jedan drugom ruku posle takmičenja, ali rešili smo to na civilizovan način. Obradović je najvažniji trener u evropskoj košarci, ima najviše trofeja. On je ličnost koju volim.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović i Ergin Ataman

 

Da li je baš tako videćemo već u petak uveče kada se na terenu nađu košarkaši Partizana i Efesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading