STATISTIKA JE NEUMOLJIVA: Crvena zvezda na vrhu Evrolige - Partizan među poslednjima!

Autor:

Sport

06.12.2022

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke su pokazale odnos stanja između velikih beogradskih rivala.

STATISTIKA JE NEUMOLJIVA: Crvena zvezda na vrhu Evrolige - Partizan među poslednjima!

Foto: Starsport

Ove nedelje je u beogradskoj "Areni" na programu veliki košarkaški derbi, u kom će se sastati igrači Partizana i Crvene zvezde, u okviru 12. kola Evrolige.

U boljoj formi u ovaj duel ulaze igrači Duška Ivanovića, koji imaju sedam vezanih pobeda, od čega četiri u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi, pa je jasno da Partizan neće imati lak zadatak da pred svojim navijačima upiše trijumf.

Pred ovaj duel izašla je i vrlo zanimljiv statistika koja se tiče broja minuta koji domaći igrači provedu na terenu u Evroligi. Crvena zvezda se nalazi na samom vru ove liste, pošto gotovo 56% minuta na terenu za Crvenu zvezdu provedu domaći igrači.

Iza Zvezde se nalazi Žalgiris, koji ima 44%, odnosno Asvel, za koji 40% vremena odigraju francuski košarkaši.

Zanimlljivo, Partizan se nalazi pri dnu ove liste, pošto je na dalekoj 13. poziciji, pošto su za crno-bele samo 10% vremena odigrali domaći igrači, odnosno 20 minuta po utakmici. Jasno je da je Partizan ovako visoko samo zbog Anđušića, a da njega nema, Partizan  bi se svakako nalazio još niže.

Ipak, sve brojke će pasti u vodu u četvrtak, kada se košarkaši ova dva tima budu našli na parketu, jedni protiv drugih. Meč počinje u 20 časova i 30 minuta.

Ovo nije prvi duel večitih rivala, pošto je Crvena zvezda savladala Partizan u meču ABA lige, sa ubedljivih 90:74.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading