LANSIRAN NAJVEĆI MEDIJSKI PROJEKAT O TURIZMU U SRBIJI: Nagrađeni Vučić, Dačić, Đoković, Đurović...

Autor:

Vesti

06.12.2022

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponedeljak je u hotelu Hajat održano svečano predstavljanje najvećeg medijskog projekta u poslednje 3 decenije, koji obuhvata objedinjenu tuističku ponudu Srbije.

LANSIRAN NAJVEĆI MEDIJSKI PROJEKAT O TURIZMU U SRBIJI: Nagrađeni Vučić, Dačić, Đoković, Đurović...

Foto: 321 Srbija

Udruženje "321 Srbija" plasiralo je planove  za narednih deset godina, a najveći cilj je da Srbija u što kraćem roku bude broj jedan na top listi deset najpoželjnijih turističkih destinacija u Evropi.

Događaju je prisustvovao veliki broj diplomata, gradonačelnika gradova, javnih ličnosti i predstavnika Vlade Republike Srbije I drugih državnih institucija.

U toku večeri dodeljena su i značajna priznanja za osam pažljivo odabranih ličnosti koje su u najvećoj meri pomerili granice u promociji Srbije u svetu i domaćeg turizma uopšte.

Priznanje za najveći doprinos razvoju srpskog turizma i boljeg imidža Srbije u svetu dobio je predsednik Aleksandar Vučić koji zbog novonastalih okolnosti nije mogao lično da primi odličje, pa će mu isto biti uručeno u toku nedelje u predsedništvu Srbije.

Za najveći doprinos boljim dilomatskim odnosima Srbije sa svetom, odlikovan je prvi podpredsednik Vlade i ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić.

Republika

Foto: 321 Srbija

 

U svom obraćanju prisutnima ministar Dačić izjavio je da je projekat 321 Srbija od nacionalnog značaja i da svi treba da se uključe u realizaciju promocije srskog turizma u svetu.

Odmah nakon događaja, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, postavio je objavu u kojoj kaže: 

- Projekat "321 Srbija" je od nacionalnog značaja budući da ima jedinstven i važan cilj, a to je da turistička sezona  u Srbiji traje cele godine - 12 meseci i meni je zaista čast što, u domenu mog posla, kroz diplomatiju promovišem turističku ponudu naše prelepe zemlje - naveo je on.

Priznanje Udruženja "321 Srbija" dobio je i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež za veliki doprinos razvoju malih proizvođača autentičnih srpskih proizvoda, a priznanje za razvoj i implementaciju turističkih projekata dobio je i Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije. U njegovo ime, ovo priznanje preuzela je pomoćnica ministra za turizam i omladinu Dunja Đenić.

Republika

Foto: 321 Srbija

 

 

Priznanje za doprinos razvoju banjskog turizma u Srbiji uručeno je predsedniku opštine Vrnjačka banja Bobanu Đuroviću, koji je uspeo da za deset godina gotovo izmeni lice naše najstarije banje i plasira je na mesto broj jedan u regionu.

Za najboljeg ambasadora Srbije u svetu proglašen je Novak Đoković, čije priznanje ovog udruženja su preuzeli Noletovi roditelji Srđan i Dijana Đoković.

Srđan Đoković je održao emotivan govor što su prisutni u sali pozdravili višeminutnim aplauzom.

Republika

Foto: 321 Srbija

 

Leontina Vukomanović nagrađena je priznanjem za očuvanje i promociju srpske muzike u svetu.

U drugom delu večeri direktor SP Resort Stara Planina Goran Karadžić podelio je dva nagradna vaučera za šampiona među srpskim hotelskim kapacitetima ovog tipa. Novogodišnje putovanje u Grčku Rapsody Travela osvojila je Maja Volk, a podeljeni su vaučeri i hotela Olimp, koji već 22 godine predstavlja najbolji hotelski kompleks na Zlatiboru.

Na kraju večeri, pevačica Martina Vrbos uspela je da razgali goste pesmom Pukni zoro, pa su ministar Dačić i Srđan Đoković pevali u glas.

Ovo je bio početak jednog od najvećih projekata koji su formirani u Srbiji a povezuju medije i turizam, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Turističke organizacije Srbije, kao i resornog Ministarstva za turizam i omladinu.  

Događaju je prisutvovao i veliki broj javnih ličnosti, glumaca, muzičara, sportista i televizijskih lica. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading