Partizanu POKLONJEN trofej Kupa!

Autor:

Sport

20.11.2022

23:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve izašlo na videlo.

Partizanu POKLONJEN trofej Kupa!

Foto: Starsport

Milija Vojinović, bivši košarkaški sudija, priznao je da je 2001. godine Partizanu "poklonio" titulu u kupu Jugoslavije, nakon što je u finišu meča napravio veliku grešku.

Vojinović je dugo bio košarkaški sudija u ABA ligi, da bi zatim preuzeo ulogu sportskog direktora takmičenja.

U podksatu kod bivšeg košarkaša Mileta Ilića prisetio se jedne velike greške koju je napravio i čime je praktično Partizanu doneo trofej Kupa.

Vojinovića je tada pratio glas da je navijač Budućnosti, pa je zbog toga u finalu Kupa Jugoslavije 2001. godine između Podgoričana i Partizana napravio grešku u korist crno-belih.

- Izašao sam na teren i pokušao to da demantujem. Bila je to utakmica na jednu loptu, igrao je Igor Rakočević za Budućnost, a ja da bih dokazao da sam neutralan, da ne pripadam Budućnosti, napravio sam jednu kardinalnu grešku - rekao je Vojnović u podkastu "Jao Mile". 

Umesto da prizna koš faul Igoru Rakočeviću, Vojinović je odlučio da dosudi faul na zemlji.

- A, Igor... Znaš kakav je igrač jedan na jedanm kao vihor je, nezaustavljiv. Napravi dribling i on krene na prodor i postigne koš, a ja ga poništim. Trebalo je da bude koš-faul. Sećam se da sam tada pokazao prvi put sudijski znak koji se primenjivao da se pokaže da nije u akciji šuta, nego da je 'na podu'. Ja sam iz tog nekog stresa poništio taj poen i pokazao da je bio ranije faul. Ta odluka je odlučila da Partizan osvoji Kup u Podgorici, to se sećam - zaključio je Milija Vojinović.

Košarkaši Partizana su tako stigli do titule u Podgorici, ali su je naredne godine izgubili, pošto je šampion bila ekipa FMP-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading