"PARNI VALJAK" SAMLEO HRVATE: Partizan PREGAZIO Split uz debi Brodžijanskog!

Autor:

Sport

20.11.2022

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četa Željka Obradovića nastavila je sa sjajnim partijama.

"PARNI VALJAK" SAMLEO HRVATE: Partizan PREGAZIO Split uz debi Brodžijanskog!

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Split

Košarkaši Partizana savladali su Split rezultatom 89:70 u sedmom kolu AdmiralBet ABA lige.

Četa Željka Obradovića mučila se u prvom poluvremenu, ali je u nastavku slomila otpor Hrvata i ostala na stopostotnom učinku.

Timovi su se smenjivali u vođstvu u prvoj četvrtini koju je na kraju ipak dobio Partizan rezultatom 20:19.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Split

 

U drugoj deonici Split je i dalje držao priključak i nije dozvolio crno-belima da se odlepe. Uspela je četa Željka Obradovića da stigne do plus šest (39:33), ali su gosti serijom od 5:0 smanjili na 39:38 i tim rezultatom se završilo poluvreme.

Treća deonica bila je prelomna. Partizan je ušao u seriju, te je u finišu trećeg perioda stigao i do plus 19 (68:49). Splićani su uspeli da smanje na minus 15 i zadrže kakvu, takvu nadu pred poslednju deonicu u koju se ušlo uz rezultat 68:53.

Ipak, Partizan nije dozvolio iznenađenje, zadržao je prednost i na kraju slavio sa 89:70.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Zek Lidej sa 14 poena i Džejms Naneli koji je postigao poen manje, a dvocifreni su bili još i Anđušić (11), Trifunović (11) i Papapetru (10). Kod Splita je bolji od ostalih bio Šuter sa 23 poena, a jedinu podršku imao je u vidu Mavre (18) i Nelsona (10).

Meč je obeležio i debi novog košarkaša crno-belih, Vladimira Brodžijanskog koji je za 19 minuta na terenu uspeo da postigne četiri poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

Posle ove pobede beogradski crno-beli su i dalje lideri na tabeli AdmiralBet ABA lige sa skorom od sedam pobeda iz isto toliko mečeva. Prati ih FMP Meridian sa 6-1, Crvena zvezda ima 5-1 i meč manje, a Budućnost, Zadar i Igokea po 4-3.

Što se Splita tiče, trenutno se nalazi na 12. poziciji sa dve pobede i pet poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading