NEDOVIĆ SRUŠIO ASVEL! Drama u "Pioniru" pripala Zvezdi, Francuzi poklekli u ŠOK ZAVRŠNICI! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.11.2022

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su drugu pobedu u Evroligi!

NEDOVIĆ SRUŠIO ASVEL! Drama u "Pioniru" pripala Zvezdi, Francuzi poklekli u ŠOK ZAVRŠNICI! (VIDEO)

Foto: Starsport

Zvezda je savladala Asvel u 8. kolu Evrolige rezultatom 71:67, a odlučujući koš dao je Nemanja Nedović na sedam sekundi pre kraja susreta.

Potom je Pons fauliran, ali je promašio oba penala, "mrtva lopta" je pripala domaćinu, a Dobrić je pogodio slobodna bacanja i postavio konačan rezultat!

Nikola Ivanović je predvodio klub sa Malog Kalemegdana sa 16 poena, Vildoza je dodao 12, a heroj Nedović 11. U poraženom sastavu istakao se Lajti sa 16 koševa, dok je Kahudi ubacio 14.

Novi trener Zvezde Duško Ivanović debitovao je pobedom na klupi prvaka ABA lige, a Parkerova četa ima za čime da žali, pošto je vodila sa osam poena viška u drugom delu četvrte četvrtine (65:57).

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Crvena zvezda - Asvel 71:67 (17:14, 21:9, 16:30, 17:14)

Kraj susreta - pobeda Zvezde!

 

 

40. minut - Neprecizni pokušaji Nedovića i Nue sa distance, potom su Mitrović i Džekson skakali za "mrtvu loptu" koja je pripala domaćinu! Usledio je sjajan prodor Nedovića i polaganje - 69:67! Pons je zatim fauliran, a promašio je oba penala, a fauliran je Dobrić - kraj!

39. minut - Serija Zvezde od 10:2, Nedović je poentirao iz igre "1 na 1" za egal - 67:67! Parker je tada uzeo tajm-aut, a napad je uprskao Kahudi izgubljenom loptom posle neuspešne finte šuta.

37. minut - Gosti su nakon slobodnih bacanja Lajtija imali osam razlike (65:57), a Bentil je tada dao izuzetno tešku trojku kojom je Zvezda ostala u igri - 60:65!

35. minut - Potpuno "šok" - Asvel je na "plus 5" - 61:56!

Republika

Foto: Starsport

Preokret Francuza - Zvezda u problemu

33. minut - Vildoza je poentirao (56:53), a onda je Lajti trojkom ućutkao "Delije" - 56:56!

31. minut - Promašaju na obe strane na startu odlučujućeg kvartala, crveno-beli i dalje imaju pola koša viška.

Na pomolu drama - 54:53 je za Zvezdu pred poslednju deonicu!

 

 

30. minut - Asvel je poenima u poslednjim trenucima okončao izvanredan treći kvartal tokom koga su postigli čak 30 poena! 

29. minut - Parkerovi izabranici su nastavili sa tečnom igrom, Kahudi je pogodio novu trojku, Asvel je deficit sveo na jedan posed - 51:48!

27. minut - Noua je nanizao pet poena, Asvel se potpuno vratio u meč (48:43).

25. minut - Sudije su poništile trojku Nedovića, Ivanovićevu potom nisu (43:36), ali je Lajti ponovo smanjio zaostatak svog tima - 43:38!

23. minut - Loš početak crveno-belih u drugom poluvremenu, Asvel je to iskoristio i prišao na 40:30!

21. minut - Promašaj Zvezde na startu drugog dela, a onda je Džekson dao trojku sa devet metara, prvu na večerašnjem susretu - 38:26!

Ubedljiva prednost Zvezde na poluvremenu - 38:23!

 

 

20. minut - Bez poena u poslednjem minutu prvog poluvremena.

19. minut - Sve ide po planu crveno-belih. Domaćin je vodio sa 36:20, a onda je Fal pogodio uz prekršaj Lazića. Visoki centar je bio precizan i sa linije penala (36:23), a uzvratio je Petrušev za 38:23!

17. minut - Trojka Vildoze, pa blokada Bentila (30:16)! Francuzi su nemoćni da poentiraju, Mitrović je bio polovičan sa penala za "plus 15" - 31:16!

15. minut - Sve bolje igraju izabranici Duška Ivanovića. Ivanović je ukrao loptu Džeksonu, koji je morao da ga faulira. Crnogorski plejmejker je pogodio penale i doneo Zvezdi dvocifrenu prednost - 27:16!

13. minut - Dobrić je bio precizan van linije 6,75 (20:14), potom je Obasoan faulirao Ivanovića, ponovo je to bila nesportska lična, ali je Crnogorac bio polovičan sa linije za slobodna bacanja - 21:14. Upravo je Obasoan dao prvi koš za Asvel u drugoj deonici (21:16), a Mitrović je uvećao prednost Zvezde poenima iz reketa - 23:16

11. minut - Oba tima su drugu četvrtinu otvorila izgubljenim loptama, bez promene rezultata.

Prvi kvartal okončan je rezultatom 17:14 u korist Zvezde!

 

 

10. minut - Kaudi je ponovo bio precizan, ovoga puta je pogodio oba slobodna bacanja, Vildoza je promašio sa poludistance, samo je tri razlike u korist našeg tima.

9. minut - Crveno-beli održavaju "plus 5", pogađali su Nedović i Kahudi - 17:12.

7. minut - Serijom slobodnih bacanja Francuzi su se vratili u igru, Ivanović je bio prinuđen da, pri rezultatu 13:8, zatraži minut odmora. Obasoan je upisao još dva poena, a niz gostujućeg tima prekinuo je Petrušev, koji je prevario Kahudija na niskom postu - 15:10.

5. minut - Vildoza je odlično započeo meč, Lajti je dao prve poene za goste (9:2), a onda je Argentinac poentirao posle sjajnog ulaza - 11:2!

 

 

3. minut - Kuzmić je dao prve poene na meču, a potom je Holand iznudio nesportsku ličnu grešku i uspeo je da realizuje oba penala - 4:0. Lajti je potom bio neprecizan sa poludistance, a Vildoza je pogodio oba slobodna bacanja za 6:0.

 

 

1. minut - Još uvek bez koša, oba tima su propustila početne napade.

Počinje meč u Pioniru!

Asvel neće imati pomoć svog najboljeg igrača Nanda De Koloa!

Crnogorski stručnjak Duško Ivanović debitovaće na klupi kluba sa Malog Kalemegdana pred punim tribinama Pionira. Crveno-beli imaju idealnu priliku da zabeleže drugu evroligašku pobedu protiv francuskog predstavnika koji je u minuloj rundi "šokiran" na domaćem terenu od strane Žalgirisa - 76:93.

Sa druge strane, Zvezda je poražena od Fenera, a taj neuspeh na Bosforu kumovao je smenom Vlade Jovanovića i angažovanjem iskusnog Ivanovića, koji je najbolje rezultate beležio kao trener španske Baskonije u tri mandata.

Kod domaćina na parketu neće biti Raduljice i Topića, dok je Asvel u Beogradu oslabljen neigranjem bivšeg kapitena Partizana Lovernja.

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading