"ORLOVI" DRŽE SVE U SVOJIM RUKAMA: Srbija na mišiće do Mundobasketa

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

12.11.2022

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel s Turcima biće odlučujući za plasman na Svetsko prvenstvo.

"ORLOVI" DRŽE SVE U SVOJIM RUKAMA: Srbija na mišiće do Mundobasketa

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije posle velike borbe savladala je u petak uveče Veliku Britaniju (74:68) i približila se plasmanu na Svetsko prvenstvo 2023. Naredni protivnik našim momcima biće Turska, u ponedeljak (20.00) u Beogradu. Eventualna pobeda u Pioniru odvela bi nas na korak do plasmana na Mundobasket pošto trenutno zauzimamo drugo mesto u Grupi I. Vizu za planetarno takmičenje izboriće tri prvoplasirane ekipe, a da bi se naš tim našao na spisku putnika, pored trijumfa protiv Turaka, moramo da slavimo u još jednom meču do kraja.

Bivši reprezentativac naše zemlje Igor Rakočević, koji u svojoj kolekciji ima zlatnu medalju sa prvenstva sveta 2002, istakao je za Republiku da veruje u "orlove".

- Pobedom nad Britancima smo došli u dobru poziciju. Imamo velike šanse da se plasiramo na Mundobasket, siguran sam da će izabranici Svetislava Pešića to i uraditi. Znam da je dosad bilo malo teško i da smo sve utakmice dobijali s malom razlikom, ali bitno je da se pobeđuje i da se ide dalje. Posebno ako uzmemo u obzir u kom sastavu nastupamo i da praktično prva cela petorka ne može da nastupa zbog odnosa FIBA i Evroliga, kao i NBA liga - objasnio je nekadašnji kapiten Zvezde.

Republika

Foto: Starsport

Igor Rakočević

Duel s Turcima biće odlučujući za plasman na Svetsko prvenstvo, a Rakočević se nada da, nakon trijumfa u Istanbulu (97:92), "orlovi" mogu da sruše izabranike Ergina Atamana i pred punim Pionirom.

- Moramo da savladamo Turke, nemamo prava na kiks u tom meču. Verujem da su igrači svesni važnosti duela i da će tako i pripremiti. Takođe, reprezentativci će imati i podršku navijača, bilo bi lepo kada bi hala bila puna. To bi srpski tim dodatno motivisalo da zabeleži pobedu u Beogradu - zaključio je slavni as.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading