Košarka dobila najbolje u Beogradu, kod školaraca!

Autor:

Sport

12.11.2022

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarka je definitivno jedan od najomiljenijih sportova kod osnovaca i srednjoškjolaca. U Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, uspešno je održano Gradsko prvenstvo u košarci za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola grada Beograda.

Košarka dobila najbolje u Beogradu, kod školaraca!

Foto: BAŠS

Prvenstvo je organizovala i sprovela Beogradska asocijacija za školski sport, uz finansijsku podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Nagrade su delili Duško Savanović, Vesna Zirić, Novica Todosijević, Goran Ivković, Vladimir Tica i drugi.

Plasman – prva tri mesta: Dečaci VII i VIII razred - 1. OŠ "Svetozar Miletić" (Zemun), 2. "Đorđe Krstić" (Čukarica), 3. "Borislav Pekić" (Novi Beograd). Andrija Džarlić iz škole "Svetozar Miletić" proglašen je za najkorisnijeg igrača na završnom turniru. Devojčice VII i VIII razred - 1. "Ujedinjene nacije" (Čukarica), 2. "Majka Jugovića" (Zemun), 3. "Ivo Andrić" (Rakovica). Mia Avramović iz škole "Ujedinjene nacije" sa Ceraka, proglašena je za najkorisniju igračicu.

Dečaci V i VI razred - 1. "Despot Stefan Lazarević" (Zvezdara),

2. "Majka Jugovića" (Zemun), 3. "Sveti Sava" (Mladenovac). Andrija Terzić iz škole "Despot Stefan Lazarević" sa opštine Zvezdara) izabran je za naboljeg u konkurenciji učenika V i VI razreda. Devojčice V i VI razred - 1. "Duško Radović" (Čukarica), 2. "Mihailo Petrović Alas" (Stari Grad), 3. "Bora Stanković" (Voždovac). Za najkorisniju košarkašicu u ovom uzrastu proglašena je Milica Lukić, iz  škole "Duško Radović" sa Čukarice.

Dečaci srednje škole – 1. "XIII beogradska gimnazija" (Čukarica), 2. "XIV beogradska gimnazija" (Vračar), 3. Gimnazija u Obrenovcu. Odlini Miloš Cvrkota iz "XIII beogradske gimnazije" dobio je pehar za najkorisnijeg igrača. Devojčice srednje škole – 1. Sportska gimnazija, 2. "X gimnazija Mihajlo Pupin", 3. Gimnazija "Patrijarh Pavle" iz Rakovice.
Tamara Ivanović iz Sportske gimnazije proglašena je za najkorisniju igračicu, završnog turnira.

U Beogradskoj asocijaciji za školski sport nastavljaju sa daljim aktivnostima u finišu godine. Talentovane sportiste očekuju završna Prvenstva Beograda u streljaštvu i basketu 3 na 3.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading