VELIKI PROBLEM ZA ZVEZDU: Crveno-beli znatno oslabljeni putuju na megdan Fenerbahčeu!

Autor:

Sport

09.11.2022

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povrede, stomačni virus i boravak igrača u reprezentaciji će znatno uticati na Crvenu zvezdu u utakmici protiv Fenerbahčea.

VELIKI PROBLEM ZA ZVEZDU: Crveno-beli znatno oslabljeni putuju na megdan Fenerbahčeu!

Foto: Starsport

Vladimir Jovanović, KK Crvena zvezda

Samo tri dana nakon teškog poraza u Beogradu, kada je Zadar odneo šokatntnu pobedu iz "Pionira", crveno-bele očekuje novi protivnik, ovoga puta mnogo teži, makar na papiru.

Crvena zvezda će u petak gostovati ekipi Fenerbahčea, u okviru sedmog kola Evrolige. Trener Vladimir Jovanović je najavio izuzetno težak meč, a razlog tome je veliki broj izostanaka u redovima šampiona ABA lige.

- Imamo 10 igrača, muči nas i stomačni virus, nemamo i neke igrače koji su sa reprezentacijom, i sada od te priče da nas ima 16-17 ostali smo na 10 igrača. Videćemo u kakvom sastavu ćemo biti u Istanbulu, Stefan Marković je neizvestan da li će uopšte putovati sa ekipom. Ostali, još nekoliko njih su takođe imali simptome stomačnog virusa pre i tokom utakmice sa Zadrom. Ono što moramo da uradimo protiv Fenerbahčea, je energetski maksimum, da donosimo pametnija rešenja. Igraju atipično sa dve velike petice, dosta preuzimaju, teraju vas na ekstra pas…sve to znamo, pripremali smo, ali sve to treba da sprovedemo i u delo. Raspored nije lak, ali sve smo to znali, nadali smo da ćemo možda dobiti neku od tih utakmica, iako ni u jednoj nismo bili favoriti. To nije problem, problemi su druge prirode, nismo imali Nedovića, Vildoza je došao kasnije, mučile su nas povrede, igrali smo bez cele spoljne linije protiv Panatinaikosa…Mnogo toga što nas je sprečavalo da napredujemo. Mi smo praktično krenuli sa pripremama ponovo pre 7 dana - izjavio je Vladimir Jovanović, trener crveno-belih.

Foto: Starsport

Nemanja Nedović u dresu Crvene zvezde

Pred put u Istanbul se oglasio i Nemanja Nedović, koji se nedavno vratio u tim posle povrede, a upravo je i nedostatak mečeva i kondicije razlog zašto ga nećemo videti u reprezentativnom dresu na utakmicama sa Velikom Britanijom i Turskom.

Svesni smo greške i poraza od Zadra, popričali smo između nas i idemo dalje. Očekujem reakciju protiv Fenerbahčea, ekipe koja igra najbolju košarku na početku sezone. Ne ide nam na ruku raspored od početka lige, ali šta je tu, nema plakanja idemo tamo da se borimo za što bolji rezultat. Jedna pobeda na strani bi nam značila na strani protiv ovakvog protivnika, ali to ne sme da bude opterećenje, moramo da ispravimo greške koje smo pravili u prethodnom periodu, tu ne mislim samo na Zadar ta utakmica je samo bila kulminacija svega toga, idemo da odigramo dobru utakmicu, da ostanemo da se držimo zajedno i samo pozitivno razmišljamo jer to je jedini izlaz iz ovoga - rekao je Nedović.

Meč u "Ulker" areni počinje u četvrtak u 18 časova. Posle šest odigranih kola, Zvezda je na skoru od jedne pobede i pet poraza, dok Fenerbahče ima pet pobeda i poraz, što ga smešta na vrh evroligaške tabele.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading