MOMIROVIĆ: Zahvalnost braniteljima otadžbine!

Autor:

Vesti

09.11.2022

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović primio je danas medalju „Boža Janković - osvećeno Kosovo“ zbog velikog doprinosa u izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti koje mu je uručilo Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918.

MOMIROVIĆ: Zahvalnost braniteljima otadžbine!

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljnje trgovine

- Velika mi je čast da sam u prethodne dve godine radom u Vladi Republike Srbije imao priliku da doprinesem boljem kvalitetu života naših pripadnika službi bezbednosti kroz projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. U tom periodu uspeli smo da izgradimo oko 2.000 stanova u Novom Sadu, 1.000 stanova u Beogradu, 947 stanova u Kraljevu, više od 800 stanova u Kragujevcu, kao i 190 stanova u Sremskoj Mitrovici - rekao je ministar Tomislav Momirović.

Ministar je dodao da zahvalnost za slobodu i nezavisnost koju danas uživamo dugujemo svima onima koji su svoje živote dali za Srbiju i zato je projekat stanogradnje na kome smo vredno radili u prethodnom periodu najbolji pokazatelj da porodice osete solidarnost društva i da znaju da nisu napuštene.

- Svi mi koji obavljamo javne funkcije moramo da imamo na umu da nezavisnost koju Srbija danas ima nije poklonjena, već su je naši preci teškom mukom i svojom krvlju izborili. Nove generacije moraju biti toga svesne i poštovati herojstvo naših predaka. Stoga je izuzetno bitno da imamo dobro organizovanu vojsku i službe bezbednosti kako bi zadržali nezavisnost i uređenost jednog društva, a jedan od preduslova njihovog uspešnog rada je i to da porodice pripadnika Vojske Srbije, policije, Bezbednosno-informartivne agencije, pravosudne straže, kao i porodice palih boraca imaju rešeno stambeno pitanje - izjavio je ministar Momirović.

Vlada Republike Srbije na inicijaticu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića donela je odluku da se za potrebe stanovanja pripadnika snaga bezbednosti izgradi 7000 stanova vrednosti od oko 300 miliona evra. I to ne samo u Beogradu, već u svim većim gradovima Srbije – Vranju, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu i Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading