MINISTAR MOMIROVIĆ PREUZEO DUŽNOSTI IZ SEKTORA TRGOVINE

Autor:

Vesti

01.11.2022

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović danas je zvanično preuzeo ministarske dužnosti iz resora trgovine od dosadašnje ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjane Matić.

MINISTAR MOMIROVIĆ PREUZEO DUŽNOSTI IZ SEKTORA TRGOVINE

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljnje trgovine

- Borićemo se kako bi stabilizovali cene i u uslovima planetarne krize obezbedili sve proizvode za naše građane. Ministarstvo na čijem sam čelu poseban akcenat će staviti na produbljivanju trgovinskih odnosa sa regionom i trajne ekonomske povezanosti Srbije sa državama u okruženju. Ekonomska integracija Srbije u regionu, ali i ojačavanje naše trgovinske pozicije u EU, visoko su na agendi prioriteta buduće administracije na čelu ovog ministarstva - izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Ministar Momirović zahvalio se dosadašnjoj ministarki trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjani Matić, na urađenom i tom prilikom je podvukao da će zajedno sa novim timom raditi na obezbeđivanju redovnog snabdevanja tržišta, dodatnom povećanju izvoza, kao i sa aktivnom podrškom inicijative „Otvoreni Balkan“ koja će srpsku privredu dodatno integrisati sa regionom i omogućiti pun potencijal kada je reč o razmenama roba, ljudi i usluga.

- U cilju zaštite potrošača i zaštite energetske bezbednosti Republike Srbije mi moramo da obezbedimo energetsku stabilnost u našoj državi, zato apelujem na građane da se ponašaju odgovorno, da budu rame uz rame sa svojom državom i štede energiju. Samo tako možemo da ublažimo negativne ekonomske efekte koji pogađaju čitavu Evropu - izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i dodao da su veliki zadaci pred novom Vladom Republike Srbije, a da je apsolutni prioritet zaštita nacionalnih interesa i obezbeđivanja rasta srpske ekonomije.

Energetska kriza na svetskom tržištu izazvana ratom u Ukrajini prouzrokovala je poremećaje tržišta i previsoke cene, te tako i pretnju od nastanka kritične nestašice roba bitne za građane. Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine obezbediće sve neophodne uslove da se spreči nekontrolisani rast cena, privuku nove investicije, ojačaju ekonomske veze sa Evropom i svetom, a sve sa ciljem da se građanima obezbedi kvalitetniji život.

Ministarka u prethodnom mandatu i novi ministar potpisali su Zapisnik o primopredaji dužnosti u skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, i ovom prilikom, Matić je novoizabranom ministru unutrašnje i spoljne trgovine predala izveštaj o radu ministarstva u resoru trgovine za vreme njenog mandata i poželela mu uspeh u obavljanju nove dužnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading