VELEOBRT: Ništa od Reala - Sale Đorđević ponovo na klupi REPREZENTACIJE!

Autor:

Sport

09.11.2022

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je pre samo dva dana delovalo da je priča oko Reala gotova, čini se da će Đorđević ponovo biti selektor.

VELEOBRT: Ništa od Reala - Sale Đorđević ponovo na klupi REPREZENTACIJE!

Foto: Starsport

Aleksandar Đorđević, legenda srpske košarke, preuzeće kormilo reprezentacije Kine, saznaje "Maxbet Sport".

Pre samo dva dana je osvanula vest u španskim novinama da će Đorđević preuzeti klupu Reala iz Madrida, nakon što sadašnji trener Čus Mateo dobije otkaz zbog lošeg starta sezone, ali sada se čini da od toga neće biti ništa.

Košarka u Kini je u ekspanziji, liga i reprezentacija su sve bolje, pa nije ni čudo što Kinezi pokušavaju da naprave dodatni iskorak, tako što će angažovati jednu ovakvu legendu da predvodi njihovu reprezentaciju.

Foto: Starsport

Sale Đorđević ima tri srebra sa Srbijom

Ukoliko dođe do saradnje, ovo će biti Đorđevićev osmi posao u trenerskoj karijeri. Do sada je sa klupe predvodio šest klubova – Olimpiju iz Milana, Beneton iz Treviza, Panatinaikos, Virtus, Bajern i Fenerbahče, a od 2013. do 2019. goodine bio je selektor reprezentacije Srbije.

Sa “orlovima” je Đorđević osvojio za tih šest godina tri srebrne medalje. Prvu na SP 2014. u Španiji, a drugu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. goodine. U oba finalna meča Srbija je poražena od selekcije SAD. Treće srebro osvojeno je 2017. godine na prvenstvu Evrope, gde je u finalu bolja bila Slovenija.

Reprezentacija Kine trenutno igra kvalifikacije za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine održati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Posle osam kola, Kinezi imaju skor od šest pobeda i dva poraza, pa na četiri utakmice pre kraja kvalifikacija imaju velike šanse da obezbede plasman na Mundobasket.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading