PEŠIĆ PRED VELIKIM IZAZOVOM: "Orlovi" ranjenih krila idu na Britance!

Autor:

Sport

08.11.2022

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada se zna kojih 14 momaka će se u Njukaslu suprotstaviti selekciji Velike Britanije u vrlo bitnom meču za Srbiju.

PEŠIĆ PRED VELIKIM IZAZOVOM: "Orlovi" ranjenih krila idu na Britance!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, obraća se danas javnosti, prvi put još od šokantnog ispadanja od Italije na ovogodišnjem Eurobasketu.

Selektor se tada nije vratio u zemlju sa košarkašima, već je produžio svoj boravak u Nemačkoj, pa je izbegao i pitanja novinara posle ispadanja Srbije, koja je bila jedan od glavnih favorita za medalju. Ipak, pred mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje će Srbija odigrati protiv Velike Britanije i Turske, Pešić se obratio novinarima i odgonetnuo sve dileme oko sastava Srbije za prvi meč.

Foto: KSS/Twitter

Pešić nije uspeo da na EP napravi značajniji rezultat

- Dogovorili smo se da na spisku bude tri igrača iz svake ekipe (Zvezda i Partizan). Nažalost nećemo moći da računamo na Koprivicu, a nemoguće je pozvati nekog drugog jer je do 31. bio rok da prijavimo 24 košarkaša, što smo i uradili. Nedović je zamolio da preskoči prozore jer se ne oseća da je spreman. On će ovih sedam dana trenirati, nije skroz spreman, a igrač koji nije spreman, bolje je i za njega i za reprezentaciju da ne bude u sastav. To su momci koje ste videli na treningu. Dobrić se sinoć povredio, nije teška, ali zahteva mirovanje. Nadam se da će se oporaviti za sutra - izjavio je selektor Pešić.

Na treningu u utorak našli su se sledeći igrači:

Boriša Simanić

Marko Jagodić-Kuridža
Dušan Ristić
Dušan Miletić
Marko Jeremić
Aleksa Uskoković
Uroš Trifunović
Marko Pecarski
Stefan Jović
Luka Mitrović
Danilo Anđušić
Nikola Topić
Aleksa Radanov
Nemanja Dangubić

Ako je verovati Pešiću, 12 od 14 ovih igrača će se u petak 11. novembra sastati sa reprezentacijom Velike Britanije, a još se čeka stanje sa Ognjenom Dobrićem.

Reprezentacija Srbije mora da pobedi Britance ukoliko želi da se plasira na Svetsko prvenstvo 2023. godine, koje se održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading