PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK: Ništa od povratka Teodosića, pozvani igrači iz Evrolige i jedan košarkaš bez kluba!

Autor:

Sport

01.11.2022

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma važni mečevi predstoje nam u borbi za Svetsko prvenstvo.

PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK: Ništa od povratka Teodosića, pozvani igrači iz Evrolige i jedan košarkaš bez kluba!

Foto: Tanjug/AP

Svetislav Pešić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Kako bismo se plasirali na Mundobasket moramo da pobedimo sve do kraja, a u novembru nas čekaju dueli sa Velikom Britanijom u Njukaslu (11. novembar) i Turskom u Beogradu (14. novembar).

Na spisku selektor Pešića su 24 kandidata za predstojeće dve utakmice, a među njima su i brojni igrači klubova koji se takmiče u Evroligi, dok je veliki povratak zabeležio i Stefan Jović, koji trenutno nema klub.

Republika

Foto: Starsport

Stefan Jović vratio se u reprezentaciju

 

Na spisku kandidata za tim Srbije u novembarskom kvalifikacionom „prozoru“ su:

Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nikola Topić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Srbija se trenutno nalazi na trećem mestu svoje kvalifikacione grupe za Mundobasket sa skorom od tri pobede i tri poraza. Prvoplasirana Letonija je trenutno na 5-1, Grčka ima 4-2, Belgija kao i Srbija ima skor od 3-3, Turci su na 2-4, a Velika Britanija na 1-5.

U prošlom prozoru "Orlovi" su ostvarili dve velike pobede protiv Turske i Grčke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Alex

01.11.2022 08:19

Pa posle one "divne" pesme teodosica i djukanovica nista valjda ocekivali da ga zove?