ZADAR ZALEDIO ZVEZDU U "PIONIRU“: Hrvati kišom trojki naneli SENZACIONALAN poraz crveno-belima na Jadranu!

Autor:

Sport

07.11.2022

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadranima pripala drama u dvorani "Aleksandar Nikolić".

ZADAR ZALEDIO ZVEZDU U "PIONIRU“: Hrvati kišom trojki naneli SENZACIONALAN poraz crveno-belima na Jadranu!

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena zvezda - Zadar

Košarkaši Crvene zvezde i Zadra odigrali su spektakularan meč u okviru šestog kola AdmiralBet ABA lige.

Zadar je vodio ceo meč, Crvena zvezda uspela da se vrati, ali snage za kompletan preokret nije imala. Na kraju Crvena zvezda - Zadar 96:98.

Da krenemo redom...

Zadar je od samog starta pokazao da nije došao "sa belom zastavom" u Beograd. Posle Zvezdinih 6:0 i 9:2, hrvatski klub ušao je u seriju i prvu deonicu rešio je u svoju korist sa 27:19.

Nisu spuštali gas košarkaši Zadra ni u drugoj deonici, pa je iznenađena četa Vladimira Jovanovića na poluvremenu primila već 52 poena i gosti su na odmor otišli sa plus 11 (52:41).

Uspela je Zvezda da reši u svoju korist treću deonicu i to rezultatom 25:23, prišli su Zadranima i pokazali da će završnica biti neizvesna.

Tako je i bilo, veoma brzo su crveno-beli došli na jednocifreni minus (75:80), te je bilo jasno da neće odustati od pobede. Usledila je nova trojka, šuterski veoma raspoložene ekipe Zadra, zatim i tri slobodna bacanja za Ramljaka koji je iskoristio samo jedno, pa se u finiš ušlo sa plus devet za hrvatski tim (84:75).

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Jovanović

 

Pri rezultatu 91:86 za Zadar, na 2:22 do kraja, Filip Petrušev napravio je faul u napadu, a potom je tehničku grešku dobio Vladimir Jovanović, trener Crvene zvezde. Ipak, samo jedan poen iz tog napada dao je Zadar, a Bentl je trojkom smanjio na 92:89.

Trojke za izjednačenje promašili su Vildoza i Nedović, te je poslednji voz za povratak otišao. Zadar je na kraju slavio rezultatom 98:96, a najbolji pojedinci u pobedničkom timu bili su Jordano sa 23, Dreznjak sa 22 i Ramljak sa 20 poena. Kod Crvene zvezde bolji od ostalih bili su Bentil sa 19, Vildoza sa 16 i Nedović sa 13 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading