PETKOVIĆ: Kurti je u strahu pred odlučnim demokratskim odgovorom Srba na njegovo nasilje i bezakonje

Autor:

Vesti

07.11.2022

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković reagovao je na nasilje i bezakonje u režiji Aljbina Kurtija.

PETKOVIĆ: Kurti je u strahu pred odlučnim demokratskim odgovorom Srba na njegovo nasilje i bezakonje

Foto: TV Pink

Aljbin Kurti je, u strahu i nemoći pred odlučnim demokratskim odgovorom Srba na njegovo nasilje i bezakonje, počeo da bunca i halucinira pa za svoj teror pokušava da okrivi Beograd i predsednika Aleksandra Vučića.  

Zato ne vidi i ne čuje stroge poruke Evropske unije da smesta mora da prekine destabilizaciju Kosova i Metohije i da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština. 

Srbi su veličanstvenim gandijevskim bojkotom i protestom pokazali svetu koliko je Kurti mali i nemoćan, i ko je jedina pretnja miru na Kosovu i Metohiji, a bore se, ne samo za svoja ljudska prava, već i za kredibilitet Evropske unije kao posrednika u briselskom dijalogu, koji je obesmišljen Kurtijevom bahatošću. 

Ne prete miru goloruki Srbi na Kosovu i Metohiji, već šovinista Kurti, koji je valjda mislio da će međunarodna zajednica doveka da trpi njegovo mahnitanje i pretnje ratom. 

Nisu pretnja miru srpski policajci koji se razoružavaju i skidaju uniforme sa oznakama koje nikad nisu doživljavali kao svoje, niti srpski politički predstavnici, sudije i tužioci, koji ne žele da budu saučesnici u nasilju nad sopstvenim narodom, već onaj ko vlada topuzom i nezakonito i mimo svakog sporazuma šalje oklopna vozila i specijalnu policiju tamo gde joj nije mesto. 

Srbi su svojim gromoglasnim miroljubivim odgovorom Kurtiju svima dokazali ko je jedina i najveća pretnja miru na Kosovu i Metohiji, a to se vidi i po današnjim reakcijama međunarodne zajednice.       

Umesto što kao opsenar iz šešira izvlači nepostojeće kriminalce i kriminalizuje sever, Kurti bi trebalo da se vrati u realnost i da shvati da nije svemoćan kao što misli i da ne može da, u trenutku kada se čitava Evropa nalazi u nekoj vrsti ratne psihoze, bilo kome preti oružanom silom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading