PRLJAVA SPREGA DELOVA POLICIJE I PRAVOSUĐA U SMEDEREVU: Načelnica policije štiti devera švercera nafte!

Autor:

Vesti

07.11.2022

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Janićijević zvani Čeda, koji se sumnjiči da je organizovao šverc nafte u Smederevu, preko svojih veza u policiji izdejstvovao je da na mesto načelnika MUP u Smederevu bude postavljena njegova snaja Vesela Janićijević Milovanović, saznaje Republika iz policijskih izvora.

PRLJAVA SPREGA DELOVA POLICIJE I PRAVOSUĐA U SMEDEREVU: Načelnica policije štiti devera švercera nafte!

Foto: ST/A. NALBANTJAN

policija

To, prema rečima našeg sagovornika, objašnjava kako je moglo da se desi da gotovo 1.000 tona nafte zaplenjene u u Staroj železari bude ukradeno.

- Cela ta ekipa je povezana rodbinskim i prijateljskim vezama. General saobraćajne policije Slaviša Lakićević je Janićijevićev kum, koji preko Gorana Ivkovića, smederevskog načelnika saobraćajne policije, Čedi završava prljave poslove. Kada je inspektor Zoran Blagojević zaustavio kamion s naftom za čijim volanom je bio dugogodišnji Janićijevićev vozač, munjevito su reagovali i tovar je ukraden i to uz pomoć saobraćajaca - kaže naš izvor.

Kolateralna žrtva ove ekipe i rata klanova, kako je Republika već pisala, jeste i Olivera Anđelković, finansijski direktor kompanije "Novosti". Naime, ona je uhapšena samo zato što je Blagojevića odvezla do Vlasotinca da kupi kuću i čami u pritvoru uprkos čvrstim dokazima da prilikom kupovine nije bilo nikakve prevare.

NA SLAVI SUDIJE I TUŽIOCI

Naš izvor tvrdi i da je Janićijević na svojoj krsnoj slavi Svetoj Petki za istim stolom u restoranu "Vila Jelena" (nazvao je po supruzi, hapšenoj s mužem zbog višemilionske utaje poreza) okupio sudije, tužioce i aktivne pripadnike MUP da bi na taj način svima dao do znanja ko drži sve poluge vlasti. Na slavi su zajedno bili general Lakićević, snaja-načelnica, kao i sudija i tužilac Ivan Konotar.

- Posle zaplene, smenjen je dotadašnji načelnik Dejan Popović i postavljena je Janićijević Milovanovićeva, koja je ekspresno smenila Blagojevića i postavila svoje ljude, kojima iz senke, zapravo, upravlja lično Janićijević.

Čovek koji vedri i oblači je inače iz Zubinog Potoka, a u selu Radincu, prema rečima našeg izvora, započeo je prve biznis-mahinacije. On je s poslovnim partnerom Draganom Jovanovićem Žućom preko više firmi, od kojih je najpoznatija "Jugovo kompani", izvršio milionsku pljačku poverilaca i države. Naime, dvojica navodnih biznismena su ostala dužna više miliona evra.

ŠEMA PREVARE

- Imovinu koju su pre nego što su firme otišle u blokadu, ali i pod blokadom i mimo zakona, izneli i unovčili, pa zatim formirali privredno društvo "Ema" iz Požarevca. Ova firma munjevitom brzinom postaje lider u otkupu sekundarnih sirovina, ali onda puca tikva među ortacima jer je Janićijević isplatio Jovanoviću malu sumu za njegov deo firme i nastavio sam da upravlja - otkriva detalje sagovornik našeg portala.

Tu malverzacijama nije kraj, naprotiv. Prema već razrađenoj šemi, firmu prodaje na Kosovu, ostavlja poverioce bez više desetina miliona evra, a državu bez PDV. Tek tada, u jeku kontrole, poreska policija je shvatila s kakvim prevarantom ima posla.

- Svestan da mu zbog teških malverzacija preti robija, Janićijević potura bližnje da odgovaraju, a on, u međuvremenu, mitom i vezama uspeva da se izvuče. Prema toj šemi posluje i danas - upozorava na kraju naš izvor.

Pitanja bez odgovora

Republika je još u četvrtak poslao mejl Veseloj Janićijević Milovanović s pitanjima da li je utvrđeno za koga radi vozač kamiona u kom je pronađena nafta, kao i da li je u srodstvu sa Goranom Janićijevićem, ali odgovor nismo dobili.
Takođe, nije nam odgovoreno ni da li je praksa da na privatnim zabavama sede načelnik MUP i viši tužilac i da li se radi o sukobu interesa, kao ni na pitanje da li je upoznata da su Goran i njegova supruga Jelena u sudskom procesu za utaju PDV u iznosu višem od 10 miliona evra.


Firme registruje na radnike i rodbinu

Goran Janićijević, uprkos tome što je više puta hapšen, i s firmom "Ema" je uradio isto kao i sa prethodnim. Nakon što poverioci nisu uspeli da naplate svoja dugovanja, on je izvukao imovinu preduzeća i na ime vozača kamiona, radnika i bliže familije osnovao na desetine novih firmi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading