FMP JE HIT ABA LIGE: "Panteri" napravili novo veliko iznenađenje!

Autor:

Sport

06.11.2022

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub iz Železnika igra u fatanstičnoj formi.

FMP JE HIT ABA LIGE: "Panteri" napravili novo veliko iznenađenje!

Foto: Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Nenad Stefanović

Košarkaši FMP-a pobedili su u Ljubljani ekipu Cedevita Olimpije sa 90:85 (20:24, 23:16, 27:19, 20:26), u meču šestog kola ABA lige.

Ekipa iz Ljubljane je bolje otvorila meč, pa je posle prvih deset minuta imala čeitir poena prednosti. Ipak, FMP pravi seriju u drugom kvartalu, pa na veliki odmor ekipa Nenada Stefanovića nosi tri poena prednosti.

Pitanje pobednika je rešeno u trećoj deonici, kada je ekipa iz Beograda stigla do velikih +11, od čega Cedevita nije uspela da se oporavi.

Probali su Ljubljančani da stignu do preokreta, koji je delovao kao realan, kada je Ferel trojkom smanjio na minus četiri, dva minuta pre kraja meča. Ipak, Cedevita nije mogla da uradi ništa više od toga, pa FMP nosi velika dva boda iz glavnog grada Slovenije.

Tim iz Železnika je do pobede vodio Paulius Valinskas sa 21 poenom, uz pet asistencija, poen manje je postigao Trent Frejzer, uz sedam dodavanja, a Aleksa Stepanović i Čarls Dženkins su upisali po 10 poena.

U domaćem timu najbolji učinak su imali Jogi Ferel i Amar Alibegović sa po 18 poena. Ferel je imao i devet asistencija, a Alibegović sedam uhvaćenih lopti.

Posle ovog trijumfa, FMP je na drugom mestu, sa pet pobeda uz jedan poraz, dok je Cedevita Olimpija u pet mečeva ostvarila tri pobede i dva poraza i zauzima deveto mesto.

U sledećem kolu FMP dočekuje MZT iz Skoplja, a Cedevita Olimpija gostuje Igokei.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading