IZNENAĐENJE U ABA LIGI: Maestralni Frejzer vodio PANTERE do velike pobede!

Autor:

Sport

29.10.2022

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko iznenađenje u 5. kolu Admiral Bet ABA lige.

IZNENAĐENJE U ABA LIGI: Maestralni Frejzer vodio PANTERE do velike pobede!

Foto: Photo/Aba liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši FMP-a savladali su na svom terenu ekipu Budućnosti iz Podgorice sa 96:91, u poslednjem meču dana 5. kola elitnog košarkaškog takmičenja na Jadranu.

I pored boljeg početka Podgoričana, koji su krajem prve četvrtine imali dvocifrenu prednost (21:31), ostatak meča je protekao u znaku domaće ekipe, koja je na kraju stigla do velike pobede.

Ključan je bio drugi period igre, koji su "Panteri" rešili u svoju korist sa 31:15, a prednost sa poluvremena su uspeli i da očuvaju do kraja, za četvrtu pobedu u pet odigranih mečeva.

FMP je do pobede predvodio maestralni Trent Frejzer, koji je ubacio 31 poen, uz čak sedam pogođenih trojki iz devet pokušaja. Takođe, imao je i osam asistencija. Najbolje su ga pratili Valinskas i Janković, sa 13 odnosno 11 poena.

U redovima Budućnosti, bolji od ostalih je bio Tre Bel-Hejns sa 24 poena, dok je reprezentativac Srbije Marko Jagodić-Kuridža postigao 17 poena uz šest uhvaćenih lopti.

Ovo je ekipi iz Železnika četvrta pobeda u ABA ligi, a trenutno se nalaze na čelu tabele, doduše uz utakmicu više od Partizana, a dve više od Crvene zvezde. Budućnost je na skoru od tri pobede i dva poraza, čime trenutno deli treće mesto na tabeli.

U narednom kolu, FMP će gostovati ekipi Cedevita Olimpije, a gostovaće i Podgoričani, koji idu na noge ekipi Igokee.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading