POKUŠEVSKI OČITAO LEKCIJU SLOVENAČKOM SUPERSTARU: Dončićev tripl-dabl nedovoljan - Oklahoma protutnjala kroz Teksas!

Autor:

Sport

30.10.2022

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oklahoma u seriji trijumfa.

POKUŠEVSKI OČITAO LEKCIJU SLOVENAČKOM SUPERSTARU: Dončićev tripl-dabl nedovoljan - Oklahoma protutnjala kroz Teksas!

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Pokuševski

Ekipa srpskog košarkaša Alekseja Pokuševskog ostvarila je i treći ovosezonski trijumf. Nakon uvodnih poraza od Minestone (dva puta) i Denvera Nikole Jokića, Oklahoma je vezala tri uzastopna trijumfa.

Dva puta su igrači Oklahome u samo tri dana očitali lekciju LA Klipersima, a prethodne donoći pred ekipom mlade srpske košarkaške nade pao je i Dalas i to u "Amerikan Erlajns centru" u Teksasu.

Tokom većeg dela prvog polivremena gostujuća ekipa je bila u rezultatskoj prednosti, ali značajniji rezultatski suficit nije ostvaren. Egal na semaforu ostao je na snazi do polovine poslednje deonice susreta kada Dalas stiže i do +16 (95:79) i činilo se da je pitanje pobednika rešeno. 

Međutim, gosti uspevaju da stignu do serije od 20:4 i izbore produžetak.

Tokom dodatnih pet minuta igre gosti su bili u konstantnoj prednosti i na kraju zasluženo tigli do trijumfa 117:111 (27:25, 19:26, 26:20, 27:28, 18:12).

Aleksej Pokuševski je za 24 minuta provedena na parketu zabeležio četiri poena (2/4 za dva i 0/2 za tri poena), četiri skoka, tri asistencije i dve bolokade.

Sa druge strane Luka Dončić je ostvario svoj novi tripl-dabl, 31 poen, 16 skokova i deset asistencija, ali je i pored sjajnog ostvarenja imao katastrofalan šut iz igre od svega 47 odsto (8/17), a svih šest šuteva za tri poena bilo ej neuspešno.

Interesantno je napomenuti da će obema ekipama naredni rival biti Orlando sa kojim će se Dalas sastati 31. oktobra, a Oklahoma 2. novembra.

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading