Evroliga kreće u proces proširenja: London više nije prva opcija! Kako će se ovo odraziti na Zvezdu i Partizan?

Autor:

Sport

01.10.2022

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naredne nedelje startuje nova sezona u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju, ali prema još uvek nepotvrđenim informacijama, već od naredne sezone Evroliga bi mogla da pretrpi velike promene.

Evroliga kreće u proces proširenja: London više nije prva opcija! Kako će se ovo odraziti na Zvezdu i Partizan?

Foto: Starsport

Evroliga

Iz godine u godinu provlači se isto pitanje. Hoće li Evroliga povećati broj učesnika, ali kako prenosi grčka agencija SDNA može se očekivati da već naredne sezone tako nešto bude i učinjeno.

Međutim, očekivano proširenje broja učesnika elitnog evropskog klupskog takmičenja moglo bi da predstavlja i pravu košarkašku revoluciju. Naime, Evroliga bi naredne sezone mogla da se proširi na Bliski Istok, a učesnik bi postala ekipa iz Dubaija.

Biznismeni iz Dubaija, kojima novca, jasno, ne nedostaje, izrazili su želju da formiraju klub koji bi dobio specijalnu pozivnicu da nastupi u Evroligi.

Kako se saznaje, navedeno nije samo puka mašta određenog bogataša iz Ujedinjenih Arpaskih Emirata, već su emisari iz ove zemlje već boravili na prethodnom Fajnal-foru u Beogradu tokom kojeg su "ispipavali puls" evropskih košarkaških čelnika za ostvarenje ovog cilja.

Foto: Starsport

Vasilije Micić sa peharom Evrolige

 

Plan je da se u Dubaiju formira klub. Novac svakako nije problem, pa su po tom pitanju već kontaktirani pojedini evropski košarkaški i čeka se samo zeleno svetlo borda Evrolige i dozvola za učešće u elitnom takmičenju.

Ostaje da se vidi da li će celokupna navedena priča i zaživeti, a o ozbiljnosti namera bogataša iz Emirata govori i podatak da su spremni da se naredna tri Fajnal-fora održe upravo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading