Vujošević ima novi posao! U oktobru izlazi na megdan Partizanu u Beogradu!

Autor:

Sport

08.09.2022

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofejni košarkaški stručnjak i dugogodišnji trener Partizana Duško Vujošević ima novi posao i to u regionu - ABA ligi!

Vujošević ima novi posao! U oktobru izlazi na megdan Partizanu u Beogradu!

Foto: Starsport

Obradović i Vujošević u zagrljaju

Naime, Vujošević je imenovan za novog stručnog konsultanta ekipe Studentskoga centra (SC Derby), člana ABA lige.

Crnogorski tim će 17. oktobra u trećem kolu regularnog dela odmeriti snage u Beogradu sa Partizanom, a Vujošević će se ponovo naći pred crno-belom publikom.

Republika

Foto: Starsport

Zek Ledej na meču protiv Derbija u ABA ligi

- Jedan od najvećih košarkaških trenera Evrope, čovjek kojem je ABA liga srednje ime, vraća se u svoj rodni grad sa misijom da sprovede "Studente od studija do doktorata. Doktor balkanske i evropske košarke, veliki Duško Vujošević, dolazi u SC Derby na mjesto stručnog konsultanta- stoji u saopštenju podgoričkog kluba.

- Želimo da napravimo najbolji stručni tim za razvoj mladih igrača, a Duško Vujošević je neko čije ime i reputacija to garantuju. Vujošević je sinonim za uspeh- izjavio je ovim povodom sportski direktor kluba Đuro Ostojić.

 

 

Dugogodišnji trener Partizan ističe da nije rekao poslednju reč u košarci.

- Ove godine sam prilikom uručenja Nagrade za životno djelo, najvišeg priznanja koje dodjeljuje Udruženje košarkaških trenera Srbije izjavio da to ipak ne znači da sam rekao svoju posledju riječ kada je košarka u pitanju i da nastavljam dalje u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima. Odlučio sam da dam doprinos radu SC Derby, kao stručni konsultant. Imam delikatan zadatak da pomognem trenerima kada je u pitanju selekcija i razvoj od mladjih kategorija, do posebno izazovnog perioda prelaska iz juniorske u seniorsku i da ostvarimo rezultat u mladjim kategorijama igrajući sa igračima koji imaju perspektivu. Klub ima takav program “stvaranja” igrača, a to je upravo u dosadašnjem radu bila moja specijalnost. SC Derby ima i adekvatne uslove da realizuje svoje ambicije. Prihvatio sam poziv i poslije jednogodišnje pauze se vraćam košarci, u onom kapacitetu u kojem mi to zdravstveno stanje dozvoljava. Nadam se da ćemo ovom saradnjom biti obostrano zadovoljni- izjavio je Duško Vujošević.

Republika

Foto: Starsport

Duško Vujošević

Vujošević je najveći trag ostavio na klupi Partizana sa kojim je osvojio 22 trofeja, od čega pet titula u najjačem regionalnom takmičenju. U svojoj bogatoj karijeri, Vujošević je vodio velikane kao što su CSKA iz Moskve i Limož, a 2009. godine je proglašen za najboljeg trenera u Evroligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading