To je selektor i autoritet! Pešić NAJURIO zvezdu tima, pravila se moraju poštovati - kako komentarišete ovaj gest Karija?

Autor:

Sport

13.08.2022

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa Svetislavom nema šale!

To je selektor i autoritet! Pešić NAJURIO zvezdu tima, pravila se moraju poštovati - kako komentarišete ovaj gest Karija?

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije na čelu sa Svetislavom Pešićem brusi formu za predstojeće Evropsko prvenstvo na kom "orlovi" sa Nikolom Jokićem u timu imaju visoke ambicije.

Medalja se podrazumeva, ali ostavimo naše momke da vredno rade i spremaju se za teške izazove koji su pred njima.

U danima kada je aktuelna tema oko navodnog sukoba Svetislava Pešića i doskorašnjeg kapitena Srbije Milošta Teodosića, podsetimo se i slučaja "Vladimir Radmanović" iz 2002. godine.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Miloš Teodosić

Tadašnja reprezentacija Jugoslavije pokorila je čitav svet na Mundobasketu u SAD-u (Indijanapolisu). Karijevi izabranici su očitali lekciju Amerikancima, a zatim i Argentini u finalu i tako se okitili zlatnom medaljom.

Ono što je tada pratilo uspeh naših zlatnih momaka jeste incident na utakmici polufinala protiv Novog Zelanda, kada je Svetislav Pešić udaljio Vladimir Radmanovića iz tima.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Radmanović

Razlog tome jeste banana koju je Radmanović jeo dok je Pešić govorio u svlačionici, pa je nekadašnji igrač Los Anđeles Lejkersa izbačen iz tima, a nije ga bilo ni na dodeli medalja. Tada mlada zvezda ekipe nije imala šta da traži sa takvim ponašanjem, pa je udaljen od ostatka nacionalnog tima.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Đorđević

O svemu tome govorio je i Aleksandar Đorđević na balkonu ispred Narodne skupštine prilikom proslave zlatne medalje:

- Radmanović, igrač koga izuzetno cenim i volim, plakao je na terasi Skupštine Beograda kada je više od 100.000 ljudi dočekalo reprezentaciju nakon Svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002, jer je posle incidenta sa selektorom Svetislavom Pešićem ostao bez zlatne medalje. On će sa tim završiti karijeru i to će mu biti najveći žal. To treba pričati mlađima, pa da shvate šta mogu da izgube - rekao je svojevremno Đorđević za "Telegraf".

Radmanović je ima komentar na celu situaciju:

- Bio sam deo tima koji je osvojio titulu, ali vučem loše iskustvo sa tog takmičenja. Svađao sam se sa trenerom i čitava ta situacija bacila mi je senku na uspeh. Nisam imao šansu da potpuno uživam u tome- rekao je Radmanović za "Blic".

Da podvučemo, sa Karijem nema šale!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Branko

14.08.2022 15:35

Bravo selektore! Ako zelimo uspeh, selektor mora da se postuje, a disciplina sprovodi!