PRECRTAVANJE ASOVA NIJE STRANO NAŠIM SELEKTORIMA: Otpisani "Orlovi" od Šćepe do Tea!

Autor:

Sport

12.08.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pešić pre Teodosića izbacio Šćepanovića i Radmanovića, Duda nije pozvao Ercega, dok je Đorđević sve šokirao u vezi s Micovim, Savanovićem, Kalinićem i Nedovićem.

PRECRTAVANJE ASOVA NIJE STRANO NAŠIM SELEKTORIMA: Otpisani "Orlovi" od Šćepe do Tea!

Foto: Starsport

Miloš Teodosić izbačen je iz reprezentacije Srbije odlukom selektora Svetislava Pešića. To je podelilo javnost, Teo je dobio podršku saigrača, sadašnjih i bivših, ali se većina slaže da Kari ima puno pravo da određuje kojih će mu 12 igrati za nacionalni tim, ali da je to moglo i lepše da se sprovede. Teodosić nije sportski podneo precrtavanje i stavljanje tačke na reprezentativnu karijere, već je pokazivao srednji prst obema rukama dok je pevao s drugovima iz tima Srbije na oproštaju.

USPEH SVE POKRIO

Ovakva situacija podsetila je na sve ranije slučajeve otpisivanja košarkaških asova, bar one u novijoj istoriji, a interesantno, sve je započeo upravo Pešić. Kari je iznenadio sve kada na Svetsko prvenstvo u Indijanapolis nije poveo Vladimira Šćepanovića, beka koji je i te kako imao šta da pruži timu. A šta tek reći za izbacivanje Vladimira Radmanovića usred tog turnira. Tokom polufinala protiv Novog Zelanda Radmanović je, nezadovoljan minutažom, jeo bananu na klupi, posvađali su se, pa ga je Pešić oterao i Radman nije dobio zlatnu medalju.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Radmanović jeo bananu

Tadašnji selektor Dušan Duda Ivković iznenadio je mnoge kada na Svetsko prvenstvo 2010. nije poveo Zorana Ercega, iako je igrao i pre i posle tog turnira. Taj otkaz nije prošao s mnogo pompe, ali jeste onaj iz 2014, kada je selektor Aleksandar Đorđević izbacio iz tima Vladimira Micova jer su se posvađali, a ovaj navodno bacio peškir i tu je bio kraj saradnje.

BEZ PSOVKI

- Nisam bacio peškir, nisam ga ni imao. Nije bilo psovki ni sa selektorove ni sa moje strane. Žao mi je što je to tako protumačio, ali poštujem njegovu odluku - spustio je Micov loptu, a kako je osvojeno srebro na SP i Đorđeviću nije zamereno.

Republika

Foto: Starsport

Trenutak kada je Đorđević oterao Micova

Iste godine Sale je mnoge iznenadio kada nije pozvao Duška Savanovića. Međutim, to je bio mačji kašalj za njegovo izostavljanje Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića 2019, koji su upravo zbog toga sada najglasnije podržali Teodosića. Zašto se to desilo nije bilo najjasnije. Oni su tada burno reagovali, ali su posle priznali da je to bilo pogrešno, nastavili su vredno da rade i novi pozivi su stigli.

I ONI SU PRECRTANI

Vlado Šćepanović (Pešić)

Vladimir Radmanović (Pešić)

Zoran Erceg (Ivković)

Vladimir Micov (Đorđević)

Duško Savanović (Đorđević)

Nikola Kalinić (Đorđević)

Nemanja Nedović (Đorđević)

Miloš Teodosić (Pešić)

* u zagradi prezime selektora

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading