DILEME VIŠE NEMA: Evo ko će umesto Teodosića na Eurobasket!

Autor:

Sport

09.08.2022

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je jasno kao dan.

DILEME VIŠE NEMA: Evo ko će umesto Teodosića na Eurobasket!

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, gospodin  Svetislav Pešić, je u ponedeljak sa spiska potencijalnihi igrača za odlazak na Eurobasket precrtao Miloša Teodosića, pa nešto kasnije i Alena Smailagića, a dan kasnije je zbog povrede pripreme "Orlova" napustio Aleksa Avramović.

To znači da je na spisku kandidata za dve kvalifikacione utakmice za Mundobasket, protiv Grčke i Turske, a zatim i odlazak na šampionat Evrope ostalo 17 igrača.

Među njima je dosta onih koji mogu da pokriju više pozicije, dok je Srbija ostala deficitarna na pleju, pa se maltene već iskristalisalo ko će putovati na Eurobasket.

Jedini klasični plej kog Srbija ima je najbolji igrač Evrolige poslednjih godina Vasilije Micić, a između "keca" i "dvojke" su Ognjen Jaramaz i Nemanja Nedović.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Nedović i Vasilije Micić protiv Litvanije 2013. godine

Prema tome, njih trojica kao jedini igrači koji mogu da budu na poziciji organizatora igre se čine kao prvi sigurni putnici na Eurobasket.

Naravno, jasno je da će možda i glavni dirigent igre "Orlova" biti Nikola Jokić, ali dvostruki uzastopni MVP NBA lige ne može da igra na poziciji pleja.

Osim već pomenutih Micića, Jaramaza, Nedovića i Jokića, na pripremama nacionalnog tima su ostali još Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Boriša Simanić, Balša Koprivica, Nikola Milutinov, Filip Petrušev i Dušan Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
sun cu

12.08.2022 05:31

Koliko god da je Teo pogresio jos vise je pogresio Pesic!!!Za ovakva jaka takmicenja potrebno je imati dva pleja,nedaj Boze da se jedan povredi,na stranu Pesiceva strucnost i treniranje strogoce pogresio je!!!Vreme ce pokazati koliko je to ispravno,imamo reprezentaciju koja mislim nece ostvariti prave rezultate!!!!