Kari IZBEGAO zlu sudbinu Željka Obradovića!

Autor:

Sport

10.08.2022

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić našao se na udaru domaće javnosti nakon odluke da uoči Evropskog prvenstva sa liste putnika precrta dugogodišnjeg kapitena "orlova" Miloša Teodosića.

Kari IZBEGAO zlu sudbinu Željka Obradovića!

Foto: Starsport

Zašto je to uradio za sada nije do kraja razjašnjeno, ali kako se šuška u košarkaškim kuloarima došlo je do neslaganja na relaciji Kari - Teo!

Mnoge javne ličnosti kako iz sveta sporta, tako i ostalih delova društva stale su na strane Teodosića, smatrajući da Miloš nije zaslužio takvu sudbinu nakon nepunih 15 godina u dresu Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Teodosić i Kari Pešić

Bilo kako bilo, ali jedino pravo merilo biće rezultat i moguća medalja na EP. Ako Kari uspe da odvede Srbiju do pobedničkog trona ponovo će postati heroj nacije i svi će zaboraviti na Teodosića.

Pešić je Srbiji doneo dva poslednja zlata na velikim takmičenjima 2001. i 2002. godine, a upravo je na Mundobasketu u Indijanapolis iz tima izbacio Vladu Radmanovića, tadašnjeg NBA igrača koji je na jednom od sastanaka jeo bananu, a Kari ga je nakon toga udaljio iz ekipe. Epilog je bila zlatna medalja na tlu Amerike.

Foto: Starsport

Vladimir Radmanović

Jedan od njegov nslednik na klupi naše selekcije tih godina bio je i Željko Obradović, najtrofejni trener Evrolige i legenda Partizana. On je nakon kraha na EP 2005. godine u Beogradu osuo drvlje i kamenje po igračima za koje je rekao da se međusobno mrze i da nije bilo hemije kako bi se osvojilo zlato u našoj prestonici. 

On je tada trpeo razne sukobe i nedisciplinu u nadi da će se nešto promeniti. Epilog je poznat, ispali smo od Francuza u četvrtfinalu.

Dakle, Kariju nije prvi put da lomi preko kolena, ali iza tih odluka stoje rezultati. On nije i nikada ne bi uradio ono što je ŽOC, stoga, pustimo Pešića da radi svoj posao. Teodosiću opet hvala za svaku kap znoja koju je ostavio na parketu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading