Sada i zvanično: Srbija ima novog košarkaša u NBA ligi!

Autor:

Sport

03.07.2022

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dočekao je debi u dresu novog kluba, a odmah nakon njega i potpisivanje ugovora.

Sada i zvanično: Srbija ima novog košarkaša u NBA ligi!

Foto: Tanjug/AP

Izabran je kao 27. pik prve runde ovogodišnjeg drafta. U noći između subote i nedelje debitovao je u dresu nove ekipe, a danas je i zvanično postao član ekipe sa Floride.

Nikola Jović, mladi srpski košarka potpisao je ugovor sa ekipom Majamija čime je postao sedmi igrač u istoriji beogradske Mege koji je direktno iz ovog kluba otišao na NBA parkete.

Svoj debi u dresu nove ekipe Nikola Jović neće po dobrom pamtiti. Njegova ekipa ubedljivo je poražena od LA Lejkerska rezultatom 100:66, a Jović je zabeležio tri poena uz šut iz igre 1/6.

Foto: Twitter.com/NBA on ESPN

Nikola Jović je izabrao dres sa brojem "pet" u novom klubu

 

Srbija je prethodne sezone imala pet igrača u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. To su bili Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović i Aleksej Pokuševski, ali je veliko pitanje koliko će Srba naredne sezone ljubitelji košarka moći da gledaju na parketima najjače lige na svetu pošto se sve ćešće govori o povratku Nemanje Bjelice i Bobana Marjanovića u evropsku košarku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading