Nije Jokić, ali jeste Nikola: Od njega se na Floridi mnogo očekuje! (FOTO)

Autor:

Sport

28.06.2022

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečački san se polako ostvaruje, ali je put do uspeha i dalje dugačak.

Nije Jokić, ali jeste Nikola: Od njega se na Floridi mnogo očekuje! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Ima tek 19 godina. Rođen je u gradu i zemlji koji se nikako ne mogu smatrati košarkaškim, ali zato potiče iz, to uvek treba naglasiti, zemlje košarke.

Nikola Jović, donedavni košarkaš beogradske Mege izabran je u prvom krugu ovogodišnjeg NBA drafta kao 27. pik od strane Majamija, a da ekipa sa Floride ima velike ambicije kada je on u pitanju govore i reči prvog čoveka kluba, legendarnog Peta Rajlija:

- Mislim da je ovo sjajna šansa za njega. Sastao sam se sa njim, pričali smo oko pola sata i mislim da je jedina stvar koju je čuo, naporan rad. Počeli smo sa celim procesom. I on zna za to. Iskoristio je priliku i da mi pokaže neke vežbe koje je radio tamo gde je bio pre Majamija.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović

 

Kada je reč o narednim koracima mladog srpskog košarkaša, Pet Rajli je rekao:

- Ovo je odličan proces za njega, da bude u Letnjoj ligi, da se oslobodi, a mi da ga ne preopteretimo. Od ovog trenutka on počinje sa učenjem.

Foto: Tanjug/AP

Pet Rajli i Nikola Jović

 

Na kraju je legendarni stručnjak prokomentarisao i ono što je za sada mogao da vidi kada su igre Nikole Jovića u pitanju_

- Ko je uopšte kompletan igrač? Neko ko može da doda, da dribla, ko može da kreira iz pikenrola, ko ume da šutira, da li sa distance ili poludistance, neko ko može da položi loptu ili da je zakuca preko nekoga... Jović ima te napadačke veštine u kojima može da postane bolji, a ima i novih stvari koje će da otkrije, pa će se iznenaditi da ih uopšte zna. To dolazi sa razvojem. A što se tiče odbrane, počećemo ispočetka, kao i sa radom u teretani, stavu... Kako mi igramo odbranu, kako bi ti trebalo da igraš odbranu „jedan na jedan“, kako igrati odbranu na perimetru, kako igrati odbranu na postu, kako braniti pikenrol... Njegova celokupna igra pokazuje svestranost. Dopada nam se. Ostale stvari zavise od Nika zaključila je živa košarkaška legenda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading