Ima sjajnu visinu, može da drži loptu, izuzetno je vešt i poseduje dobar šut: Legendarni Pet Rajli sa puno pohvala govorio o Nikoli Joviću!

Autor:

Sport

25.06.2022

06:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan mladi srpski košarkaš krenuo je u avanturu zvanu NBA liga.

Ima sjajnu visinu, može da drži loptu, izuzetno je vešt i poseduje dobar šut: Legendarni Pet Rajli sa puno pohvala govorio o Nikoli Joviću!

Foto: Tanjug/AP

Mladi devetnaestogodišnji košarkaš beogradske Mege, Nikola Jović, u petak 24. juna u ranim jutarnjim satima izabran je u prvom krugu ovogodišnjeg drafta kao 27. pik od strane ekipe Majamija.

Ekipa sa Floride koju iz predsedničke fotelje predvodi legenda američke i svetske košarke Pet Rajli, odlučila se za mladog Srbina, a tim povodom sedamdesetsedmogodišnji stručnjak je za američke medije objasnio razloge ovakvog izbora:

- Dugo igra kao senior, veoma je konkurentan. Svi naši skauti su bili u Evropi i videli su kako se razvija. Verovatno će biti igrač u razvoju ili mlađi igrač, on ima izražene brojne veštine. Ima šut, upravo je napunio 19 godina. Verovali smo našem bordu koji ga je izabrao. Trenirao je veoma dobro. Ima sjajnu visinu, dugačak je, može da drži loptu, izuzetno je vešt. Osećamo da smo napravili zaista dobar izbor.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović

 

Na kraju je Rajli dobio i pitanje da li je klub imao ponuda da menja pikove i pravi trejdove:

- Radije bismo sada razvili igrača. Ne znaš nikad na čemu si sa slobodnim agentima. Nije bilo ništa toliko uzbudljivo, pa smo odlučili da koristimo ovaj momenat - odgovorio je Pet Rajli, a prenosi "Blic".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading