Košarkaški spektakli su zagarantovani: Crvena zvezda i Partizan nisu mogli da se priključe VTB ligi, ali zato CSKA stiže u Srbiju!

Autor:

Sport

23.06.2022

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne tako davno u medijima se pojavila informacija da bi beogradski Večiti rivali mogli jedno regionalno takmičenje da zamene drugim.

Košarkaški spektakli su zagarantovani: Crvena zvezda i Partizan nisu mogli da se priključe VTB ligi, ali zato CSKA stiže u Srbiju!

Foto: Starsport

Andrej Vatutin

Naime, po okončanju ABA lige kojom već godinama dominiraju crveno i crno-beli, a u momentu kada se nije znalo kakva će biti sudbina Evrolige, tj. ko će sve imati prohodnost u ovo takmičenje, pokrenuta je priča po kojoj bi košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan već od naredne sezone mogli da se priključe VTB ligi u kojoj bi evidentno imali daleko jaču konkurenciju.

Međutim, potvrdom da će oba beogradska Večita rivala naredne sezone uzeti učešće u elitnom evropskom klupskom takmičenju, ova priča je utihnula, ali poslednje iformacije prvog čoveka KK CSKA Moskva, možda otvaraju i nove vidike.

Naime, Andrej Vatutin je povodom svih košarkaških dešavanja koja potresaju ovaj sport izjavio:

- Imamo veze sa svim timovima iz Evrolige. Iako su neki glasali protiv našeg učešća, to ne znači da treba da pređemo ulicu kada ih sretnemo. Ne mogu da kažem više, ali mislim da će na turniru poput tog učestvovati ruski i srpski timovi. To je dobra ideja - istakao je prvi čovek "Armejaca", a prenosi "RIA".

Foto: Euroleague.net

Detalj sa meča Crvena zvezda - CSKA Moskva

 

Zatim je Vatutin izneo i kakvi su planovi moskovskog kluba za narednu sezonu:

- Možda ćemo provesti deo predsezone u Srbiji i igrati prijateljske. Manji je izbor mesta gde ćemo imati predsezonske treninge, ali ona postoje. Bilo bi pogrešno spremati se samo u Rusiji. Stoga ćemo iskoristiti svaku priliku.

Jasno je da Andrej Vatutin ima ideju da u Srbiji odigra prijateljske mečeva sa beogradskim Večitim rivalima, a nije isključeno da tokom priprema još neki od naših klubova izađe na megdan "Armejcima".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading