Tektonski košarkaški poremećaj: Crvena zvezda i Partizan napuštaju regionalno takmičenje?

Autor:

Sport

07.06.2022

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Gorelo" je prethodnih deset dana na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić" tokom finalnih mečeva regionalne ABA lige, ali pravo košarkaško usijanje očigledno tek predstoji.

Tektonski košarkaški poremećaj: Crvena zvezda i Partizan napuštaju regionalno takmičenje?

Foto: Starsport

Utisci sa poslednjeg finalnog susreta plej-ofa, još se nisu ni slegli, a košarkaškim Jadranom, ali i kompletnom evropskom košarkom prostrujala je vest koja može izazvati tektonske poremećaje kada je ovaj sport u pitanju.

Naime, beogradski Večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan dobili su poziv organizatora VTB lige, da već od jesei pristupe ovom takmičenju, prenosi "Mozzartsport". Kako se saznaje rukiovodeće strukture oba kluba i dalje nisu potvrdno odgovorile na poziv, ali ono što se može saznati jeste činjenica da se ni crveno, a ni crno-beli nisu samo uljudno zahvalili.

Ostaje veliko pitanje šta bi naši najrenomiraniji klubovi dobili, a šta izgubili u slučaju da se pridruže takmičenju koje izvesno je predvode isključivo ruski klubovi, ali i oni u okviru VTB lige nemaju relevantne suparnike kojim bi ovo takmičenje opravdalo svrhu postojanja.

Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - CSKA; uskoro ne samo u Evroligi?

 

Izvesno je da bi slučaju prihvatanja ponude Crvena zvezda i Partizan imali daleko kvalitetnije rivale. Jasno je da su CSKA, Zenit, Lokomotiva, UNIKS,..., daleko kvalitetniji od svih aktuelnih članova ABA lige i da bi samim tim pored neospornog kvaliteta, imali i daleko veće finansijske prihode ostvarene i putem ulaznica, ali i TV prava.

Ipak, celokupna priča ima i drugu stranu medalje. Postavlja se pitanje kakav bi u tom slučaju status imali naši klubovi kada se radi o Evroligi i Evrokupu. Jasno je da VTB liga usled kompletne poltićke situacije nije "omiljena" na evropskom tlu, ali treba imati u vidu vlasnički udeo moskovskog CSKA u elitnom takmičenju, zbog kojeg i dalje postoji velika šansa da ovaj klub i pored svih sankcija i zabrana, naredne sezone ipak zauzme svoje mesto u evroligaškom karavanu.

Kako će se stvari do kraja odvijati, ostaje da se vidi. Ponuda jeste primamljiva, ali se moraju "hladne glave" sagledati svi njeni aspekti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading