DRECUN OŠTRO O KURTIJU: Sve je predstava velikih sila! Kurti prikriva zločine OVK, a drži predavanja na Oksfordu!

Autor:

Vesti

07.06.2022

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački ambasador u Srbiji, Tomas Šib, uporedio je situacije na Kosovu i Ukrajini, ističući da su neuporedive, a posebnu pažnju javnosti je privuklo Kurtijevo planirano predavanje na Oksfordu i Univerzitetu Kembridž, o kojoj je govorio Milovan Drecun u Jutarnjem programu Kurir televizije.

DRECUN OŠTRO O KURTIJU: Sve je predstava velikih sila! Kurti prikriva zločine OVK, a drži predavanja na Oksfordu!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nakon što je nemački ambasador u Srbiji izjavio da je ključna poruka nemačkog kancelara pokazivanje značaja celog regiona tokom planirane posete Srbiji i regionu od 10. juna. 

Šib je u svojoj izjavio istakao da situacije na istoku Ukrajine i na Kosovu nisu nikako uporedive. U isto vreme, Aljbin Kurti, premijer samoproglašenog "Kosova", nakon posete SAD-u, otputovao je u Veliku Britaniju, gde planira da se sastane sa visokim zvaničnicima. 

Kako navode u saopštenju njegovog kabineta, Kurti će u narednih par dana održati sastanke sa visokim zvaničnicima, a među njima se ističe i britanska državna sekretarka za spoljne poslove Liz Trus. 

Najinteresantniji i najintrigantniji momenat njegove posete jesu predavanja, od kojih je za jedno bilo planirano da se održi juče na Oksfordu, a danas na Univerzitetu Kembridž. 

Foto: Youtube/ATV

Aljbin Kurti

O ovim kontradiktornostima Kurtijeve istorije i njegovog "akademskog" uzdizanja govorio je na Kurir televiziji predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun. 

Drecun je u svom izlaganju posvetio pažnju (ne)slaganju viđenja različitih evropskih zvaničnika po pitanju dešavanja na Kosovu i da li to uopšte ima neki značaj, ili je i to pak samo predstava za posmatrače. 

- Ovo je predstava za interese velikih sila. Lažnu državu Kosovo su oni stvorili, ne treba ovo da nas čudi. Nemačka je zemlja sa najtvrđim stavom po pitanju Kosova i Metohije. To što dolaze ovde i govore da žele da daju na značaju Zapadnom Balkanu, ja mislim da oni gledaju samo svoj interes. Umesto da Kurti bude najneomiljeniji posetilac bilo kojoj evropskoj prestonici zbog najgrubljih kršenja ljudskih prava on ide i drži predavanja na Kembridžu i Oksfordu, a prikriva zločine koje je načinila OVK - rekao je Drecun gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading