Još jedna košarkaška sezona je okončana onako kao i mnoge pre nje: Trofeji nisu promenili vlasnika!

Autor:

Sport

20.06.2022

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija je nastavljena...

Još jedna košarkaška sezona je okončana onako kao i mnoge pre nje: Trofeji nisu promenili vlasnika!

Foto: Starsport

Od sezone 2014/15 trofej namenjen šampionu nacionalnog prvenstva Srbije svoje mesto zauzima u vitrinama kluba na Malom Kalemegdanu. Ovoga puta, puleni trenera Dejana Radonjića u finalnoj seriji plej-ofa, ukupnim rezultatom 2:0 savladali su FMP Meridian čime ne samo da su stigli do novih šampiosnkih lovorika, već su ponovo preuzeli primat u srpskoj košarci kada je u pitanju broj osvojenih pehara namenjenih najboljoj košarkaškoj ekipi.

Na putu do 22. tiule Crvena zvezda je odigrala ukupno pet mečeva u dve plej-of faze.

Tokom polufinalne serije izabranici trenera Dejana Radonjića morali su u majstorici protiv ekipe Mege da trasiraju put u finale. Pre toga, crveno-beli su u prvom susretu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ deklasirali Megu rezultatom 114:78 i činilo se da će revanš biti samo formalnost. Mladi košarkaši Mege nisu se predavali i u dvorani „Mega Factory“ u naselju Braća Jerković stigli su do trijumfa rezultatom 77:70.

Ipak, u majstoriji iznenađenja nije bilo pa su u beogradskom hramu košarke crveno-beli rezultatom 88:66 obezbedili plasman u veliko finale.

Finalna serija protekla je bez iznenašenja i sve je bilo završeno u samo dva meča. Već na startu direktne borbe Crvena zvezda je pokazala i dokazala svoju superiornost u okvirima Srbije pa rezultat od 110:71 nikome nije predstavljao iznenađenje. U revanšu u Železniku bilo je, može se reći, rezultatski neizvesnije, ali se pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje. Na kraju, 71:59 za novu šampionsku titulu.

Foto: Starsport

Dejan Radonjić

 

Trener Dejan Radonjić je tokom ovosezonskog plej-ofa i pohoda ka novom šampionskom zvanju, koristio ukupno 13 košarkaša. Njih osmorica su zaigrali na svakom od plej-of susreta. U pitanju su Eron Vajt, Dejan Davidovac, Nikola Ivanović, Ognjen Kuzmić, Stefan Lazarević, kapiten Branko Lazić, Stefan Marković i Luka Mitrović.

Po meč manje zabeležili su Mark Simonović, Ostin Holins i Majk Cirbes, dok su se po tri puta na parketu našli Ognjen Dobrić i Nikola Kalinić.

Kada je reč o košgeterskom učinku Nikola Ivanović je neprikosnoven sa 75 postignutih poena. Pratili su ga Ostin Holins i Ognjen Dobrić sa 4, odnosno 45 poena, Luka Mitrović je ostvario učinak od 41 postignutog poena, a zapaženi učinak imali su i Stefan Marković (39), Ognjen Kuzmić (38), Nikola Kalinić (37), Eron Vajt (36),...

Foto: Starsport

Nikola Ivanović MVP plej-ofa

 

Sezona je završena, ali pripreme za narednu već sada počinju, a kako najavljuju svi u regionalnom i srpskom šampionu, sezona 2022/23 biće daleko kompleksnija sa možda i najvećim izazovima u prethodnoj deceniji.

Uskoro će se lopta ponovo zakotrljati po košarkaškim parketima na radost svih ljubitelja ovog sporta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading