Zvezda je uzrok svih njihovih problema: Javnost u komšiluku roni suze nad sudbinom Cibone, a za sve krive klub sa Malog Kalemegdana!

Autor:

Sport

20.06.2022

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već je i pticama na grani jasno da je zagrebački košarkaški velikan u ogromnim problemima.

Zvezda je uzrok svih njihovih problema: Javnost u komšiluku roni suze nad sudbinom Cibone, a za sve krive klub sa Malog Kalemegdana!

Foto: Starsport

Cibona je pred gašenjem, rečenica je koja se gotovo svakog leta ponavlja.

Nekadašnji dvostruku evropski šampion iz Zagreba nikako ne može da "stane na zelenu granu" i krene ka vrhu regionalne košarke gd joj je po imenu i tradiciji svakako mesto.

Poslednji zapaženiji rezultat "Cibosi" su ostvarili u sezoni 2013/14 kada su na iznenađenje svih u beogradskoj areni stigli do prstena ABA lige i od tog momenta, tj. od leta 2014. godine klub se nalazi u, slobodno se može reći, slobodnom padu.

Ipak, na volšeban način, pred novi šampionat uvek se kako, tako finasnije stabilizuju i klub započne takmičenje, ali je sve to predstavlja puko održavanje na aparatima nečega što perspektivu i nema. 

Republika

Foto: fiba.com

Aleksandar Petrović

 

Tako je i ovog leta. Pre samo desetak dana u medijima je procurela informacija da Cibona i definitivno prestaje da egzistira, ali se hrvatska javnost podigla i u pomoć, po ko zna koji put, pozvala Aleksandra Petrovića. Zajedno sa njim u pomoć "vukovima sa Tuškanca" priskočio je i Saša Pavličić Bekić koji se analizirtajući situaciju dotakao i aktuelnog regionalnog i srpskog šampiona Crvene zvezde:

- Cilj svih je da Cibona funkcioniše. Prošle godine je imala pet članova Skupštine, Nadzorni odbor nije postojao, kome je Skupštia odgovarala? Grad je davao novac, a oni nikome nisu odgovarali. Cibona je 2011. godine dala gradu dvoranu za ispaltu kredita i tu počinje priča, imovina ne postoji. Kasnije je, 2014. godine, Cibona napravila ono što niko nije. Osvojila je ABA ligu, a onda samoinicijativno predala Crvenoj zvezdi da uđe u Evroligu. Zamislite da to naprave Real i Barselona. Tada je počeo uspon Zvezde, ali na njih nisam kivan. Iskoristili su to što su mogli. Cibona je prepustila novac Zvezdi. Zašto se to napravilo? Ne znam - istakao je advokat Saša Pavličić Bekić.

Jasno je da bi nestankom Cibone, nestao i jedan veliki deo košarkaške istorije na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading