Oni su svakako pobednici: Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima beleži zapažene rezultate na EP u Sarajevu!

Autor:

Sport

18.06.2022

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni zaslužuju mnogo veću medijsku pažnju.

Oni su svakako pobednici: Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima beleži zapažene rezultate na EP u Sarajevu!

Foto: Facebook.com/Dkg Vladimir Kuzmanović

Život ih nije štedeo, ali se oni ne predaju. Samim svojim pojavljivanjem na košarkaškom terenu, već su pobednici i treba im na tome čestitati.

Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima učestvuje na Evropskom prvenstvu "B" i "C" divizije koji se održava u bosanskohercegovačkoj prestonici, Sarajevu.

Srpski reprezentativci su do sada odigrali četiri susreta i ostvarili su polovičan učinak od dva trijumfa i isto toliko poraza.

Na startu takmičenja savladana je selekcija Republike Irske rezultatom 62:49 (26:28). Boljom igrom tokom drugog polvremena naši reprezentativci su nadoknadili zaostatak i ostvarili izuzetno važan trijumf.

Foto: Facebook.com/Dkg Vladimir Kuzmanović

EP: Srbija - Republika Irska 62:49

 

U drugom susretu Srbija je odmerila snage sa izabranom selekcijom Slovenije i doživela je prvi neuspeh. Za razliku od duela sa Republikom Irskom, tokom prvog dela meča Srbija je bila u prednosti, ali je u nastavku došlo do pada u igri i Slovenci su zasluženo stigli do trijumfa 56:47 (15:24).

Treći meč nije doneo i veliko iznenađenje. Srpski reprezentativci poraženi su od favorizovane selekcije Letonije rezultatom 61:44 (22:21), ali su u do sada poslednjem odigrnom susretu slavili protiv Portugala 57:48 (34:19).

Republika

Foto: Facebook.com/Dkg Vladimir Kuzmanović

EP: Srbija - Portugal 57:48

 

Pred selekcijom Srbije u košarci u kolicima još je mnogo mečeva i ostaje nada da će ovi hrabri momci uspeti da ostvare primarni cilj, očuvanje statusa u ovom rangu evropskog takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading