Na korak od titule: Zvezda u Železniku igra za novi pehar šampiona Srbije!

Autor:

Sport

19.06.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli jure 32. uzastopnu pobedu protiv FMP Meridiana.

Na korak od titule: Zvezda u Železniku igra za novi pehar šampiona Srbije!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši FMP Meridiana i Crvene zvezde večeras od 20 časova u Železniku igraju drugi meč finalne serije plej-ofa Superlige Srbije.

Tim sa Malog Kalemegdana je u prvoj utakmici finala ostvario ubedljiv trijumf (110:71) pred svojim navijačima, što je crveno-belima bila neverovatna 31. vezana pobeda nad "Panterima" u svim takmičenjima. Prema tome, eventualnim trijumfom na gostujućem terenu bi ekipa Dejana Radonjića osvojila sedmu vezanu titulu prvaka Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa prvog meča

Ukoliko pobedi večeras u Železniku, Crvena zvezda će odbraniti triplu krunu osvojenu prošle sezone, a to bi ujedno bio četvrti takav uspeh beogradskog velikana u istoriji kluba.

Strateg Crvene zvezde Dejan Radonjić se nada da njegovi puleni neće ponoviti lošu utakmicu broj dva u seriji, kao što je to bio slučaj u polufinalu protiv Mege.

- Slavili smo i idemo sa 1:0 u sledeću utakmicu. U ovim situacijama najbitnije je da napravimo dobar pristup i da ne dozvolimo da nam se desi kao situacija protiv Mege, da gubimo drugi meč. Tada smo bili katastrofalni i nadam se da se neće ponoviti - rekao je crnogorski stručnjak, uz dodatak da će utakmicu propustiti jedan od najvažnijih šrafova crveno-bele mašinerije Ostin Holins.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa prve utakmice finala

Svoja očekivanja je izneo i trener FMP Meridiana Nenad Stefanović.

Učinićemo sve da budemo dostojniji protivnik nego u prvom meču, kako ja tako i moji igrači. Oni su mladi košarkaši u razvoju i normalno je da ima uspona i padova, na njima je da pokažu da li jesu ili nisu pravi. Imaju podršku, minute, teren će pokazati - istakao je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading