Tuga u Srbiji zbog Bogdana Bogdanovića!

Autor:

Sport

10.06.2022

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao grom iz vedra neba, košarkaška i sportska javnost u Srbiji primila je informaciju da jedan od najboljih košarkaša ove zemlje propušta predstojeće Evropsko prvenstvo.

Tuga u Srbiji zbog Bogdana Bogdanovića!

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović

Bogdan Bogdanović već gotovo punu deceniju neizostavni je član seniorske reprezentacije Srbije. Nakon učešća na Svetkom prvenstvu 2011. godine u Letoniji sa selekcijom do 19 godina, već dve godine kasnije debituje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji na kojem je naša reprezentacija u grupnoj fazi takmičenja u konkurenciji Litvanije, Francuske, Ukrajine, Belgije i Letonije, sa skorom od tri pobede i dva poraza zauzela prvu poziciju, ali su već u četvrtfinalu naleteli na fantastičnu selekciju Španije i tu su snovi o medalji bili ugašeni.

Na skupu najboljih evropskih košarkaša te 2013. godine, Bogdan je na 11 odigranih mečeva prosečno beležio 9,4 poena, 4,3 skoka i dve asistencije.

 

 

Već naredne godine, na Svetskom prvenstvu koje je odigrano u Španiji, Srbija je teškom mukom uspela da obezbedi plasman u drugu fazu takmičenja, a zatim su usledile sjajne igre protiv Grčke (90:72), Brazila (84:56) i Francuske (90:85), pa su "Orlovi" 14. septembra 2014. godine u borbi za zlato izašli "na crtu" američkom "Drim timu". Rezultat je bio očekivan, ali je srebro na grudima naših košarkaša imalo zlatan sjaj.

Tokom svetske košarkaške smotre, Bogdan Bogdanović je na devet mečeva, prosečno beležio 12 poena, 2,4 skoka i 2,6 asistencija.

 

 

Isto odličje Srbija je osvojila i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, kao i na Evropskom prvenstvu 2017. godine kada je nacionalna selekcija Slovenije porazila "Orlove" u finalu.

 

 

Bogdan Bogdanović je bio i član srpskog nacionalnog tima koji je 2019. godine učestvovao na Svetskom prvenstvu u Kini kada je naša reprezentacija nakon odličnog starta u grupnoj fazi u konkurenciji Italije, Angole i Filipina, zbog poraza u drugoj fazi od selekcije Španije morala u četvrtfinalu da odmeri snage sa Argentinom koja je zaustavila naše reprezentativce ka još jednoj završnici velikog takmičenja.

 

 

Jedino takmičenje na kojem Bogdan Bogdanović nije učestvovao od momenta kada je već navedene 2013. godine bio priključen najboljoj srpskoj košarkaškoj selekciji, jesu prošlogodišnje Olimpijske igre u Tokiju na koje naša selekcija nije ni uspela da se kvalifikuje zahvaljujući šokantnom porazu u dvorani "Aleksanda Nikolić" od selekcije Italije.

 

 

Punu deceniju Bogdan Bogdanović je bio nezamenljiv član naše košarkaške reprezentacije. Njegovo odsustvo sa predstojećeg Evropskog prvenstva u mnogome će se odraziti, kako na igrački potencijal, ali i samo prisustvo vrhunskog košarkaša omogućava i drugima da budu bolji nego što to u datom momentu jesu.

Nakon devet godina, Srbija u pohod na medalju mor da krene bez Bogdana Bogdanovića, da li će samo on izostati, ostaje nam da vidimo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading