Selektor Jović objavio spisak omladinaca za Evropsko prvenstvo!

Autor:

Sport

10.06.2022

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omladinska reprezentacija Srbije (U19) ostvarila je veliki uspeh i posle veoma zahtevnih kvalifikacija, izborila je učešće na Prvenstvu Evrope koje se održava u Slovačkoj (18.jun – 1.jul).

Selektor Jović objavio spisak omladinaca za Evropsko prvenstvo!

Foto: FSS

Omladinci Srbije

Izabranike selektora Aleksandra Jovića očekuju mečevi u grupnoj fazi protiv Izraela (19.jun), Engleske (22.jun) i Austrije (25.jun), a od osam reprezentacija koje učestvu u borbi za pehar namenjen šampionu Evrope, pet najboljih izboriće plasman na Prvenstvo sveta za igrače do 20 godine u Indoneziji.

Koliki uspeh je ostvarila selekcija U19 najbolje govori činjenica da se na šampionat nije plasirala jedna Španija koja je osam puta, u ovom uzrastu, bila najbolja u Evropi, kao i Nemačka koja je 2008. i 2014. bila najbolja na kontinentu, odnosno Portugal, prvak Evrope iz 2018. godine.

Republika

Foto: FSS

Omladinci Srbije slave plasman na Evropsko prvenstvo

Na spisku selektora Jovića za mečeve u Slovačkoj nalaze se:

Golmani: Ognjen Lukić (Radnički, Kragujevac), Marko Ćopić (Crvena zvezda), Matija Gočmanac (Teleoptik).

Odbrana: Stefan Leković (Grafičar), Mihajlo Ilić (Partizan), Andrej Đurić (Crvena zvezda), Bojan Kovačević (Čukarički), Uroš Lazić (Grafičar), Nemanja Krsmanović (TSC).

Vezni red: Vladimir Miletić (Vojvodina), Nikola Petković (Čukarički), Nikola Stanković (Crvena zvezda), Nikola Knežević (Grafičar), Đorđe Gordić (Mladost, Lučani), Igor Miladinović (Čukarički), Dario Grgić (Čukarički).

Napad: Nemanja Motika (Crvena zvezda), Ognjen Ajdar (Čukarički), Marko Lazetić (Milan, Italija), Petar Ratkov (TSC), Nikola Jojić (Mladost, Lučani).

Republika

Foto: FSS

Stručni štab omladinske reprezentacije Srbije

Reprezentacija se okuplja 11. juna u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a u Slovačku odlazi 16. juna. Lazetić i drugovi su u prvom krugu kvalifikacija dominirali zajedno sa Francuskom, a onda, u grupi koja je po mnogima bila najteža u elit rundi kvalifikacija (Holandija, Ukrajina, Norveška i Srbija), izborili su plasman među osam najboljih reprezentacija u Evropi do 19 godina. Prilika za novi iskorak je u Slovačkoj.

Prvi rival "Orlićima" je Izrael, 19. juna (17,30) u mestu Žiar nad Hronom,a naredna dva duela Srbija će igrati na stadionu u Banjskoj Bistrici. Dve ekipe iz grupe odlaze u polufinale, a trećeplasirane reprezentacije iz obe grupe igraće 28. juna u Senecu za poslednje, peto mesto (koliko selekcija daje evropski kontinent) koje vodi na Prvenstvo sveta (do 20 godina) u Indoneziju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading