Pauza je neminovna: Pablo Laso barem tri meseca van košarke!

Autor:

Sport

06.06.2022

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletna sportska i košarkaška javnost ostala je zatečena infomacijama da je legendarni španski trener doživeo srčani udar.

Pauza je neminovna: Pablo Laso barem tri meseca van košarke!

Foto: Starsport

Tokom jučerašnjeg dana trener madridskog Reala, Pablo Laso hitno je prebačen u bolnicu gde mu je dijagnostikovan infarkt.

Na sreću, nekoliko sati kasnije, kraljevski klub je izdao saopštenje u kojem se kaže da je trofejni trener u stabilnom stanju i van životne opasnosti, a već danas stižu i procene da li će i kada pedesetčetvrorogodišnji stručnjak moći da se vrati na parket i nastavi gde je stao osvajanjem evropske krune nedavno u Beogradu.

Kako prenosr španski mediji, Pablo Laso se nalazi na odeljenju intenzivne nege bolnice "De la Moraleha", a prema procenama, izvesno je da će osvajač dve evropske krune sa Real Madridom, morati da napravi pauzu u svojoj trenerskoj karijeri.

Republika

Foto: Starsport

Pablo Laso nedavno na Fajnal-foru Evrolige u Beogradu

 

Minimum naredna tri meseca Laso će morati da zaboravi na košarkaški teren i da se posveti oporavku koji podrazumeva uzimanje terapije, promenu načina života, promenu ishrane i vežbama koje mu lekari propišu. Tek nakon navedenog perioda ukoliko se pokaže da poravak ide u pravom smeru, moći će da se daju određene prognoze kada bi se Laso mogao ponovo naći pokraj aut linije.

Inače, Pablo Laso je trenerski posao zapoečo sada već davne 1984. godine u ekipi Baskonije. U periodu od 1995. do 1997. već je predvodio kraljevski klub, a zatim selede Trst, Malaga, Đirona, Ljeida, Valjadolid Kasteljo, Valensija, Kantabrija i San Sebastijan, da bi 2011. godine ponovo seo na klupu Real Madrida i kraljevski klub predvodi u kontinuitetu već 11 godina.

Kao trener, pored već pominjene dve titule evropskog klupskog šampiona, Pablo Laso je osvojio i pet titula šampiona Španije, šest trofeja u nacionalnom kupu, isto toliko pehara u Superkupu, kao i jedan Interkontinentalni kup 2015. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading